BLOG

Çalışma Vizesi Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

A -A +
Çalışma Vizesi Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Çalışma vizesi, yabancı bir ülkede çalışmanıza izin veren bir belgedir. Çalışma izni vizesi, uzun süreli bir vize türü olduğundan dolayı son derece önemlidir. Oturum izni de sağladığından dolayı, diğer türlerine göre alınması daha zordur diyebiliriz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar vardır. Son derece titiz detayları bünyesinde barındırdığından dolayı, süreç sırasında dikkatli olunmalı ve mutlaka profesyonel bir yardım alınmalıdır. Yapacağınız en ufak bir hata başvurunuzun reddi ile sonuçlanabilir. Peki uzun süreli D tipi vize kategorisinde yer alan bu vize türünün geçerlilik süreci ne kadardır?

Çalışma İzni Vizesinin Geçerlilik Süreci Ne Kadardır?

Yurt dışında çalışmanıza olanak sağlayan çalışma izni vizesi aynı zamanda gideceğiniz ülkede oturum izni hakkı da sunmaktadır. Dolayısıyla kısa süreli vizelerden çok daha farklı bir yapısı vardır. Turistik Schengen vizeleri kısa süreli vize kategorisinde yer almaktadır ve en fazla 90 güne kadar geçerlilik süresi bulunmaktadır. 90 günden daha fazla konaklama ve yaşama imkanı sunan çalışma vizesinin geçerlilik süreci ise 3 ila 6 ay arasında değişkenlik göstermektedir.

Çalışma izni vizesi, kompleks yapısından dolayı önemli bir vize türüdür ve süreç esnasında dikkatli olunmalıdır. Zira hem istenen belgeler çok daha fazladır, hem de süreç yönetimi daha farklıdır. Yapacağınız en ufak bir hata vizenizin olumsuz bir şekilde sonuçlanmasına neden olmaktadır. Bu da tüm planlarınızın boşa gitmesi demektir. Vize reddi almamak ve vizenizin olumlu bir şekilde sonuçlanması için mutlaka profesyonel bir vize danışmanlık şirketinden yardım almalısınız.

Başvurduğunuz vizenizin herhangi bir sebepten dolayı konsolosluk tarafından reddedilmesine vize reddi denmektedir. Bu durumun belli başlı sebepleri vardır. Eksik ve hatalı belge teslimi, konsolosluğun ülkeye geri dönmeyeceğinize ikna olmaması, gelir beyanlarınızdaki yetersizlik vb. gibi durumlar vize reddinize sebep olmaktadır. Ancak bu durumda ikinci bir başvuru yapmanız mümkündür. Vize reddi, vize başvurusunda bulunan kişileri hem zamandan hem de maddiyattan dolayı mağdur edebilmektedir. Uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.