BLOG

Çalışma Vizesi İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

A -A +
Çalışma Vizesi İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Vize başvuru şartları, vize türlerine göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin; turistik bir vizenin başvuru süreci ile çalışma vizesinin başvuru süreci ve şartları aynı değildir. Vize türleri seyahat tipine ve çalışma durumuna göre değişkenlik gösterdiği için sizden istenen belgeler de buna bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. Özellikle D tipi vize kategorisinde bulunan çalışma izni vizesi, aile birleşimi vizesi gibi vizeler uzun süreli vize türleri arasında yer aldığı için istenen evraklar C tipi kısa vize türlerine göre daha fazladır. C tipi vize türü kısa süreli vize türlerinin bir diğer ismidir. Turistik vize, arkadaş ziyareti vizesi vb. türler bu kategoriye girmektedir.

Çalışma Vizesi Başvuru Şartları Ve Detayları

Uzun süreli çalışma vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken bir kaç önemli nokta vardır. Öncelikle ülkeler, orada anlaştığınız firmanın (işverenin) tüm evraklarını talep ederek bu belgeleri kapsamlı bir incelemeye tabi tutacaktır. Burada da önem vermeniz gereken bir kaç tane detay bulunmaktadır. Birincisi, mesleğinizin niteliğidir. Özellikle nitelikli iş gücüne büyük önem veren ülkeler (Almanya, İngiltere gibi) size çalışma vizesi vermek için gideceğiniz ülkeye ve kendinize artı değer katabilecek durumda olmanızı bekleyecektir. İyi projelerin sahipleri ve üretim konusunda kendini ispatlayabilen kişiler vize alma konusunda daha avantajlıdır. İkincisi, Türkiye’de icra ettiğiniz ve gideceğiniz ülkede icra edeceğiniz meslekler denk veya en azından birbirine yakın olmalıdır. Örneğin, burada aşçılık yapıyorsanız orada da aşçılık icra etmeniz beklenir. Üstelik Schengen ülkeleri, İngiltere, Kanada, Amerika gibi ülkeler, söz konusu mesleği bilfiil icra ettiğinizi kanıtlamanızı da isteyecektir. Bunun için bağlı bulunduğunuz meslek odasından alacağınız belgeleri sunabilirsiniz.

Çalışma vizesi başvurularının özen ve dikkatle gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Profesyonel bir destek alarak, çalışma izni vizesi başvuru sürecini kolaylaştırmak ve başvuru sonucunun olumlu bir şekilde sonuçlanmasının önünü açmak mümkündür. Re-Vize ekibi başvuru sürecinizi en doğru şekilde yönetebilmeniz için ihtiyaç duyacağınız her türlü uzman desteği için yanınızda olacaktır. Çalışma izni başvuru sürecinizi bir an evvel başlatmak ve detaylı bilgi için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.