BLOG

Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

A -A +
Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çalışma vizesi ya da bir diğer adı ile çalışma izni vizesi, yabancı bir ülkede çalışmak ve yaşamak için müracaat etmeniz gereken özel bir vize türüdür. Bu vize türü gittiğiniz ülkede ikamet etme izni sunduğundan dolayı uzun süreli vize kategorisinde olup, D tipi vize türüdür. D tipi vize türleri, turistik vizelere göre son derece karmaşık ve titiz detaylara sahiptir. Ayrıca sizden istenen belge ve evraklar da diğer vizelere göre hem farklı hem de fazladır. Bu yazımızda çalışma vizesi için gerekli olan evrakları sizler için bir araya getirdik.

Çalışma İzni Vizesi İçin Gerekli Olan Belge Ve Evraklar

Hazırlamanız gereken ilk belge başvuru formudur. Başvuru formu  başvuru sahibi tarafından, içerisinde istenilen bilgiler eksiksiz olacak bir şekilde doldurulmalı ve teslim edilmelidir. Başvuru formunda eksik ve hatalı bir bilgi vermek, konsolosluğun size ulaşması gereken bir durum olduğunda ulaşamaması anlamına gelmektedir. Bu da vize sürecinizi olumsuz etkileyen bir unsurdur. Hazırlamanız gereken bir diğer belge pasaporttur. Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı ve en az 1 sene geçerliliği bulunmalıdır. Ayrıca 2 adet biometrik fotoğraf hazırlamanız gerekecektir ve bu fotoğraflar en fazla 6 aylık olmalıdır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, tam tekmil nüfus kayıt örneği, daha önce yaptığınız evlilikler ve boşanmalar, anne ve babanıza ait bilgiler ise diğer önemli belgeler arasında yer almaktadır. Ayrıca yurt dışına hangi amaçla gidiyor olursanız olun seyahat sağlık sigortanızın mutlaka yanınızda bulunuyor olması gerekmektedir.

Çalışma izni vizesi için gerekli olan diğer önemli belgeler arasında ise mesleki yeterliliğinizi belgeleyen evraklar, diplomalarınız, sertifikalarınız bulunmaktadır. İş sözleşmeniz, işveren adı, çalışma yeri ve adresi ise mutlaka doğru bir şekilde sunulmalı ve yabancı dilde yazılmalıdır. Örneğin; eğer Almanya'ya çalışmak için gidiyorsanız tüm bu belgelerin Almanca yazılmış olması gerekmektedir. Denklik belgeleriniz ve ticaret sicili kaydı ise diğer önemli belgeleriniz arasında yer almaktadır.

Çalışma vizesi gerek süreç açısından gerek istenilen belgeler açısından önemli detayları bünyesinde barındırmaktadır. Profesyonel bir yardım almak bu süreçte son derece faydalı olacaktır. Detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.