BLOG

Çalışma Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapılmalıdır?

A -A +
Çalışma Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapılmalıdır?

Diyelim ki bugün, yurt dışı merkezli bir firmadan bir iş teklifi aldınız. Bu sizin için gerçekten de harika bir haber! Peki, çalışma vizenizi nasıl alacaksınız? Unutmayın ki, çalışma vizeniz olmadan yurt dışında çalışmaya başlamanız mümkün değildir. Bu sebepten dolayı da bu vizeyi almanız çok ama çok önemlidir. Peki bunun için nereye başvuru yapılmalıdır? Bu yazımızda sizler için çalışma izni vizesinin başvuru merkezlerini ve detaylarını irdeledik.

Vize Detayları Ve Süreç

Öncelikle D tipi uzun süreli vize kategorisinde yer alan çalışma vizesine başvuru yapmak için konsolosluklara ya da yetkili vize danışmanlık merkezlerine müracaat etmeniz gerekmektedir. Vize danışmanlık firmaları aracılığı ile bu süreci yürütmek son derece önemlidir. Zira yapacağınız en ufak bir hata sizi maddi ve manevi kayıplara sürükleyebilir ve vizenizin de olumsuz bir şekilde sonuçlanmasına neden olabilir. Böyle bir süreci yaşamayı elbette kimse istemez. Dolayısıyla bugün artık konsolosluklar dahi profesyonel bir yardım almayı önermektedir. Peki, vizenin süreci ve detayları nasıldır?

Çalışma izni vizesini alabilmeniz için çalışacağınız firmanın size bir davetiye göndermesi şarttır.  Çalışma vizesi almak için ihtiyacınız olan davetiyeye sahip olduğunuzda da dikkat etmeniz gereken noktalar mevcuttur. Bu noktaların başında davetiyenizi aldıktan sonra firmanın Yabancılar Polisi'ne gittiğinden emin olmanız gelmektedir. Bundan emin olduktan sonra siz de Türkiye’de yurt dışında çalışma ile ilgili formu doldurarak konsolosluğa gitmelisiniz. Doldurduğunuz form, konsolosluk tarafından gideceğiniz ülkeye iletilecektir. Evraklarınızın yeterliliği devlet tarafından incelendikten sonra sizin için bir çalışma vizesi hazırlanacaktır. Vizeniz size yaklaşık 3 hafta ile 3 ay arası bir zamanda teslim edilir.

Çalışma vizesi almak son derece ince detaylara sahip bir süreçtir. Bundan dolayı da profesyonel bir vize danışmanlığının önemi bu süreç dahilinde gayet yüksektir. Konsoloslukların ve uzmanların çoğu bu kadar önemli bir vize başvurusu yaparken profesyonel yardım alınması taraftarıdır. Vize danışmanlık hizmeti sayesinde çalışma vizesi başvurunuzda ihtiyacınız olan tüm ince prosedürlere dair gereken bilgiyi alabilirsiniz. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.