BLOG

Çalışma Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapmalıyım?

A -A +
Çalışma Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapmalıyım?

Çalışma vizesi, bir kişinin herhangi bir yabancı ülkedeki bir kurum ile çalışma anlaşması yapmış olması durumunda başvuru yapmaya hak kazanabileceği bir vize türüdür. Bu vizeler ilgili ülkede ikamet etme hakkını da temsil ettiklerinden dolayı uzun süreli “D tipi” vizeler kapsamına girerler. Bu tür vizeler kısa süreli “C tipi” Schengen vizelerinden çok daha zorlu, karmaşık vize başvurusu süreçleri içerirler ve sonuçlanması daha uzun sürer. 

Çalışma vizesine başvuru yapmak için oldukça planlı, programlı olmanız ve vize işlemlerinizi dikkatle, gündelik olarak takip etmeniz gereklidir. Bireysel bir başvuru yapacaksanız kendinizi bedenen, zihnen bu sürece hazırlamalısınız. Fakat her zaman profesyonel vize danışmanlığı hizmeti alabileceğinizi, başvurularınızın olumlu sonuçlanmasını güvence altına alabileceğinizi de unutmayın.

Çalışma Vizesine Başvurmak

Her ülkenin vize politikaları, çalışma kanunları farklıdır. Bununla birlikte bu düzenlemeler çevresel, küresel faktörlere karşı son derece duyarlı olup hızlı değişkenlik gösterebilmektedirler. Bu uzun süreli vizeler için yetkililere sunacağınız evraklarda kendinize ve çalışacağınız kuruma, o ülkede kalacağınız süreye, nerede kalmayı planladığınıza dair son derece detaylı bilgiler ibraz etmeniz gereklidir. Başvurularınızı ilgili ülkenin başkonsolosluk veya büyükelçiliklerine, yahut bu resmi kurumlar tarafından akredite edilmiş vize danışmanlık merkezleri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. 

Her ülkenin çalışma koşulları farklı olduğundan çalışma vizelerinde talep ettikleri belgeler, sizin kendi özel durumunuza da bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. Örneğin Kanada çalışma vizesi için gerekli görülmeyen bilgi ve evraklar, İngiltere’ye yapacağınız başvurularda hayati önemde olabilir. Schengen ülkelerinin ulusal standartları bu vize türünde son derece değişkendir. Zaten çalışma vizeleri kısa süreli “C tipi” Schengen vizeleri olarak değil “Ulusal vizeler” olarak anılırlar. 

Son Karar Çalışma Bakanlıklarının

Çalışma vizesine başvurabilmeniz için çalışmak istediğiniz ülkede iş akdi yapmış olduğunuz bir kurumun size resmi davet mektubu ve iş anlaşmanızın belgesini yollaması gerekecektir. Başvuru için sizden başvuru formu, en az 10 yıllık fotoğraf vb. genel geçer gerekli evrakların dışında, vatandaşı olduğunuz ülkedeki ekonomik yaşantınıza dair ayrıntılı bir döküm isteyecekler. Ayrıca gittiğiniz ülkede ne kadar zaman nerede çalışacağınızı, ne planlar yaptığınızı, ülke ekonomisiyle ne tür bir ilişki içerisine gireceğiniz konusundaki planlarınıza dair de samimi beyanlar bekleyecekler. 

Çalışma vizelerine yapılan başvuruların ne zaman sonuçlanacağına dair kesin bir süre vermek yanlış olabilir. Genellikle 45 gün içerisinde sonuçlanması beklenen bu vizelerin başvuru süreçleri çok daha uzun zaman dilimlerine yayılabilir. 

Profesyonel Yardım Alın

Yurt dışı seyahatinin belki de en sevilmeyen tarafı vize başvuru süreçleridir. Bu süreç pek çok insan için stresli ve yorucu hale gelebilir. Ülkelerin vize politikaları çevresel, küresel faktörlere son derece duyarlıdır ve gerekli prosedürler bir gün içerisinde bile değişkenlik gösterebilmektedir. Bu süreçte yapacağınız en ufak hata, eksik vereceğiniz her tür belge vize başvurunuzun iptaline sebep olabilir. Bazı durumlarda itiraz etme ve başvurunuzu yenileme hakkınız olabilmesine karşın unutmayın ki iptal edilen vize başvuruları sonraki vize başvurularınızı olumsuz etkileyecektir.

Bunun yerine profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bu hizmetin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız bize, Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilirsiniz. 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.