BLOG

Çalışmayan Kişilerin En Kolay Vize Alabileceği Ülkeler

A -A +
Çalışmayan Kişilerin En Kolay Vize Alabileceği Ülkeler

Eğer halihazırda bir işte çalışmıyorsanız, öğrenci ya da emekliyseniz yurt dışına çıkmanız yine de mümkündür. Gerekli maddi belgeleri ilgili konsolosluğa sunduğunuz sürece, vizenizin çıkmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak yine de belli başlı bazı durumlardan dolayı elbette vizeniz olumsuz sonuçlanabilir. Fakat burada altını çizmek istediğimiz konu, bir işte çalışmıyor olsanız dahi vize alabileceğinizdir. Peki çalışmayan kişilerin en kolay vize alabileceği ülkeler hangileridir?

Çalışmayanlar İçin Schengen Vizesi

Schengen vizesi, Avrupa'da bulunan 26 ülkeyi rahat bir şekilde gezip görme imkanı tanıyan önemli bir belgedir. Schengen vize başvurularında aktif çalışma hayatında bulunarak düzenli gelire sahip olmanın bir avantaj sağladığına şüphe yoktur. Bununla birlikte, çalışmıyor olmanız Schengen vizesi alamayacağınız anlamına gelmez. Mevcut durumda işsizseniz veya kendi tercihinize bağlı olarak çalışmıyorsanız ilgili gereklilikleri yerine getirdiğiniz takdirde Schengen vizenizi alarak Avrupa’ya seyahat edebilirsiniz. Çalışmayanların Schengen vize başvurularında dikkat etmesi gereken en önemli nokta, seyahatleri süresince masraflarını karşılamaya yetecek kadar birikime sahip olduklarını veya seyahat masraflarının bir sponsor tarafından karşılanacağını belgeleme zorunluluğudur. İlgili belgeler arasında bankadaki birikiminizi gösteren belgeler, varsa üzerinize kayıtlı tapu ve ruhsatlar veya sponsorunuzun gelirini gösteren belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerin ibrazı, seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğiniz kanaatinin oluşması için önemlidir. Unutmayın ki vize başvurularının olumlu sonuçlanmasında bu kanaatin oluşması son derece önemlidir.

Peki Hangi Ülkeler Daha Rahat Vize Vermektedir?

Schengen ülkelerinin 26 ülkeden oluştuğunu söylemiştir. Bu ülkelerden bazıları çok daha rahat bir şekilde vize verebilirken bazıları ise ülkelerin siyasi ve ekonomik konumundan dolayı vize süreçlerinde bir miktar daha titiz davranabilmektedirler. Ancak özellikle Yunanistan, Polonya, Macaristan, Letonya, Estonya ve daha pek çok ülke çalışmayan kişilere daha rahat vize verebilmektedirler. Bu durum ülkelerin kendi protokolleri ile alakalı bir durumdur diyebiliriz.

Çalışmayanlar için turistik vize işlemlerinizi profesyonel bir yardım ile daha hızlı sonuçlandırmak ve maddi-manevi her türlü zararın önüne geçmek için İzmir, İstanbul ve Ankara ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile konu ile alakalı daha sağlıklı bilgiler edinebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.