BLOG

Çalışmayan Kişilerin İngiltere Vizesi Alması Zor mu?

A -A +
Çalışmayan Kişilerin İngiltere Vizesi Alması Zor mu?

Yurt dışı seyahatine çıkan  pek çok sayıda kişi, İngiltere vizesi almanın zor olduğunu dile getirir. Dünyanın büyük güçlerinden biri olan İngiltere’nin vize süreçlerinde titiz davranmadığı elbette ki bir gerçektir. Ancak bu demek değildir ki İngiltere vizesi almak çok zordur. Prosedürler doğru bir şekilde uygulandığında İngiltere vizesi almak aslında gayet kolaydır. İngiltere’nin vize başvurusunda bulunan adaylardan bu süreçte beklediği tek şey; kurallara ve geleneklere uygun hareket edip, istenen belge ve evrakları eksiksiz bir şekilde yerine getirmektir.

Çalışmıyor olsanız dahi sizden istenen gerekli prosedürleri yerine getirdiğiniz sürece İngiltere vizesi almanız mümkündür. İngiltere vizesi alırken aslında sandığınız kadar zorlanmazsınız. İngiltere vizesi başvurusunda karşınıza çıkabilecek tek zorluk, görevlilerin detaycı bir şekilde incelediği başvuru evraklarının eksik ve yanlış olarak sunulmasıdır. Bu sebepten dolayı hem konsolosluğun kendisi hem de bu alanda deneyim sahibi olanlar, İngiltere vizesi alacak kişilerin mutlaka profesyonel danışmanlık almasını önerirler. İngiltere vizesi başvurusunda zamanınızı iyi kullanmayıp,  belgelerinizi eksik verirseniz maddi ve manevi kayıplar yaşayabilirsiniz. Bundan dolayı işinin ehli bir kurumla hareket etmek sizi pek çok olası sıkıntıdan kurtaracaktır.

Peki İngiltere Vizesi Almayı Hangi Durumlar Kolaylaştırır?

Her ülke gibi, İngiltere’nin de vize almayı kolaylaştırıcı detayları mevcuttur. Daha önce İngiltere vizesi almış olmanız bunların başında gelir. Şayet daha önce ülkede bulunduysanız vize alma işlemleriniz gözle görülür ölçüde kolaylaşacaktır. İngiltere dışındaki bir Avrupa ülkesini ziyaret etme fırsatı yakalamışsanız da vize alma süreciniz hem kolaylaşacak hem de kısalacaktır. İngiltere’de ikamet eden bir akrabanız varsa ve size davetiye gönderirse yine vize alma süreciniz çok daha rahat olacaktır. Bunun dışında resmi bir davetiye ile ülkeye gidecek olma ihtimaliniz de vize alma konusundaki yükünüzü hafifletecektir.

İngiltere vizesi almanın zorluğu profesyonel bir firma ile çalıştığınız sürece karşınıza çıkmayacaktır. Ancak alacağınız vizenin türüne ve süresine göre işlemleriniz uzayabilir, kısa süreli vizelere kıyasla daha yoğun prosedürlere maruz kalabilirsiniz. Bunlara rağmen, herhangi bir hata yapmadığınız sürece İngiltere vizesi almak zor olmayacaktır.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilir ve vize alım süreçlerini en sağlıklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.