BLOG

Çalışmayan Kişilerin Vize Alması Zor Bir Süreç Mi?

A -A +
Çalışmayan Kişilerin Vize Alması Zor Bir Süreç Mi?

Çalışmayan pek çok kişi boş zamanlarından dolayı sık sık yurtdışına çıkma planları yapar. Ancak bir iş sahibi olmanın önemli olduğu günümüzde bu insanların aklında bir soru her zaman mevcuttur.İşsizlik durumları vize alım süreçlerini çalışan kişilere veya öğrencilere kıyasla daha zor kılacak mıdır? Bu sorunun cevabını net bir şekilde verelim: Hayır. Çünkü dünyada kendisine turistik açıdan yer bulmuş pek çok ülke, uygun bir kaynak gösterildiği sürece çalışmayan kişilere kolaylıkla vize vermektedir.

 Çalışmayan Kişilerin Vize Almasını Kolaylaştıran Elementler Nelerdir?

Çalışmayan kişilerin vize almasını kolaylaştıran olguların başında daha önce çalışmış olmaları gelmektedir. Yani önceden sigortalı bir işte çalıştığınızı belgeleyebilirseniz, vize alım süreciniz olumlu yönde etkilenebilir.

Ayrıca belli bir birikim sahibi olmak da vize alım süreçlerini oldukça etkileyen faktörler arasında gösterilebilir. Yine bu bağlamda gidilecek olan ülkede bulunan kişiden alınacak bir davetiye, yurtdışına alınacak vize işlemleri için olumlu sonuç veren etmenler arasında sayılmaktadır. Ayrıca çalışmayan bir kişinin sık sık yurtdışına çıktığı, daha önceden ziyaret ettiği ülkelere ait vizeler aracılığı ile belgelenmiş ise kişinin bir başka ülkeye vize alması çok daha hızlı ve kolay olacaktır.

Çalışmayan Kişilerin Vize Alırken Dikkat Etmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

 Çalışmayan kişilerin vize alırken dikkat etmesi gereken noktaların başında devlet kurumlarından maddi durumlarına yönelik belgeleri almaları gelmektedir. Çalışmayan kişi geçim sorunu da yaşamıyorsa vize alması çok daha kolaylaşır. Ayrıca çalışmayan kişilerin vize alma süreçleri boyunca belgelerini eksiksiz doldurması, varsa davetiyelerini ve birikim durumlarını konsolosluğa sunmaları da çok önemlidir.

Çalışmayan Kişilerin Vize Alma Süreçleri Ne Kadar Sürede Neticelenir?

Her vize alma süreci kendine özgüdür. Bu yüzden vize başvurularının onaylanma ve incelenme süreleri farklılık göstermektedir. Çalışmayan kişilerin durumunda genel olarak 15 veya 30 gün arası bir süreç söz konusudur. Bununla beraber, vize başvurusunun incelenmesi için önemli olan bir diğer nokta da çalışmayan kişinin seyahat edeceği ülkede ne kadar kalacağı konusudur. Bu detaylar netleştiğinde vizenin çıkış tarihi konusunda kesin bir süreden bahsedilebilir.

Çalışmayan Kişilerin Vize Alma Süreçlerinde Profesyonel Yardım

Çalışmayan kişilerin vize alma başvurularında alacakları profesyonel bir yardım, zorlayıcı ve yorucu detayları kolayca atlamalarına yardım edecektir. Profesyonel bir vize alma firmasının da yardımı sayesinde çalışmayan kişiler zorlu prosedürleri kolaylıkla aşma fırsatı bularak bir an önce seyahatlerine odaklanabilirler. Vize alma süreci zor ve uzayabilen bir aşama olduğundan dolayı konsolosluklar da profesyonel bir işletmeden bu konuda yardım alınmasını önermektedir. Profesyonel yardım, kafa karıştırıcı süreçlerin kolayca atlatılmasını sağlar.

Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri ayrıcalığından faydalanmak ve vize sürecinizi en doğru şekilde planlamak için İzmir, Ankara Ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ve vize konusunda uzman danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.