BLOG

Çalışmayanlar Amerika Vizesi Alabilir Mi?

A -A +
Çalışmayanlar Amerika Vizesi Alabilir Mi?

Amerika vizesi almak için öğrenci veya çalışıyor olmak şart mıdır?

Amerika Birleşik Devletleri, federal anayasal cumhuriyet sistemiyle yönetilen 50 eyaletten ve bir federal bölgeden oluşup 9,8 milyon kilometrekarelik yüzölçümü ile dünyanın en geniş topraklarına sahip ülkelerden biridir.

Hollywood, Broadway, Las Vegas, Central Park ve daha bir sürü görülmeye, yaşanmaya değer niteliklere sahip “hayaller ülkesi” Amerika Birleşik Devletleri’ni Türkiye’den her yıl ortalama 158,000 kişi çeşitli amaçlarla ziyaret etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri, yalnızca Umuma Mahsus Pasaport (bordo pasaport) sahiplerini değil aynı zamanda Hizmet, Hususi, Diplomatik Pasaport sahiplerini de vizeye tabi tutmaktadır. Dolayısıyla, daha önceden geçerli bir vizeniz yoksa ABD vizesi için başvuru yapmanız gerekecektir.

Türk vatandaşları, Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş için zorunlu tutuldukları vizeyi alabilmek için yetkili vize danışmanlıkları aracılığıyla veya doğrudan konsolosluğa başvuruda bulunabilirler. Her vize başvurusunda gerekli olan evrak işlerinin yanı sıra Amerika vizesi almak için konsolosluğa gidip görüşme yapmanız gerekmektedir. Bu görüşme, ABD vize mülakatı olarak da bilinir. Çalışıyor olmanız sizin için ne kadar avantaj teşkil etse de bir zorunluluk kesinlikle değildir. Sizin veya sponsorunuzun, yani bu seyahat süresince tüm masraflarınızı karşılayacağını taahhüt eden kişinin maddi yeterliliğini gösteren belgeler ve seyahat amacınızın açık ve net bir dille açıklandığı vize başvuru dilekçesi gerekli evraklar arasında en önemlileridir. Bunun dışında, konsolosluk vize mülakatı esnasında asıl amacınız, ABD konsolosluk görevlilerini ziyaret amacınıza dair ikna etmek olacaktır. Çalışmıyor olmanız size potansiyel göçmen gözüyle bakmalarına sebebiyet verebilir, ancak maddi durumunuzun güçlü olması, üzerinize (veya sponsorunuzun üzerine) kayıtlı ev, araba mülkiyetleri gibi unsurlar geri döneceğinize ikna olmalarında faydalı olacaktır. Bunun dışında, ABD’de bulunacağınız sürede bir güvenlik sorunu teşkil etmeyeceğiniz konusunda da olumlu bir izlenim bırakmanız önemlidir. 

Az önce de belirttiğimiz gibi, potansiyel bir göçmen olarak görülebileceklerinden dolayı, çalışmayanların vize başvuruları diğer adaylara nazaran daha katı bir süreçten geçer ve titizlikle incelenir. Vize başvurunuzun reddedilmesi durumunda ise yatırdığınız ücretler size geri ödenmez. Ancak bunlar sizi umutsuzluğa sürüklemesin. Alacağınız profesyonel danışmanlık hizmeti size doğru adımları attırabilir ve vizenizi sorunsuz bir şekilde alma şansınızı ciddi oranda artırır. Her biri alanında profesyonel vize danışmanlarımızın profesyonel desteğiyle, 6 yıldır işinde örnek teşkil eden tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız ile özel sektörde veya kamu sektöründe çalışanlar, öğrenciler veya çalışmayan herkes Amerika vizesi alabilir.

Vize başvurularınızda bizi tercih ettiğiniz takdirde, uzman danışmanlarımız Amerika vizenizi sorunsuz almak için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, tüm işlemleri sizin adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. Başvuru işlemleriniz için 0312 418 5419 no.lu telefon ile Ankara ofisimize, 0232 332 0919 no.lu telefon ile İzmir ofisimize ulaşabilirsiniz. Vize başvuru işlemlerinizi vakit kaybetmeden başlatmak için bizimle iletişime geçin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.