BLOG

Çalışmayanlar İçin Fransa Vizesi Almanın Yolları

A -A +
Çalışmayanlar İçin Fransa Vizesi Almanın Yolları

Avrupa Birliği’nin kurucularından ve en büyük üyelerinden biri olan Fransa, önemli ve güçlü turistik destinasyonlardan biridir. Batı Avrupa’nın gözde ülkelerinden biri olan Fransa, her yıl tüm dünyadan milyonlarca turist çeken çok popüler bir ülkedir. Eiffel Kulesi, Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Versailles Sarayı, Côte d’Azur gibi pek çok kültür, doğa ve mimari harikasına ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra, Fransa’da yaşayan yoğun Türk nüfusu nedeniyle akraba-arkadaş ziyaretleri için de sık seyahat edilen bir ülke olup yine yoğun ticari ilişkiler nedeniyle fuar, iş görüşmeleri gibi ticari ziyaretler için de yüksek rağbet gören bir ülkedir. Peki çalışmayanlar için Fransa vizesi almak zor mudur? Bu yazımızda çalışmayanlar için Fransa vizesini irdeledik.

Çalışmayanlar İçin Fransa Vizesi

Vize almak için bir kurumda düzenli çalışıyor olmak şart değildir. İlgili gereklilikleri yerine getirdiğiniz takdirde, işsiz olsanız dahi vize alabilirsiniz. İşsiz olmanız durumunda en önemli konu, seyahatiniz süresince masraflarınızı karşılayacak bir yakınınızın (sponsorunuzun) olmasıdır. Yakınınız, çalışma durumuna bağlı olarak evraklarını hazırlayarak başvurunuz ve seyahatiniz için size destek olmaktadır. Evraklarınızı eksiksiz hazırlamadığınız, seyahat amacınızı net bir şekilde belirtmediğiniz takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilmektedir. Bu süreçte alanında uzman ve profesyonel ekibimizle çalışmayı tercih ederseniz, uzun süreli vizenizi sorun yaşamadan alabilirsiniz.

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa vize başvurusu yapmayı düşünenlerin yanıtını en çok merak ettiği sorulardan biri, “Fransa vizesi kaç günde çıkar?” sorusudur. Fransa vize başvurularının sonuçlanma süresi, başvuru türünüze göre, yani C tipi ve D tipi vize başvurularına göre değişecektir. Kısa süreli (90 günlük) vizeleri ifade eden C tipi Schengen vizeleri, turistik, ticari, aile-akraba ziyareti, kısa süreli dil okulu gibi amaçlarla yapılan seyahatleri kapsamaktadır. C tipi Fransa vize başvuruları genellikle 5 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Bununla birlikte, sezona bağlı yoğunluk durumu, tatiller, genel başvuru yoğunluğu gibi durumlar nedeniyle bu süre bazen uzayabilmektedir. Bu nedenle, vize başvurunuzu en az bir ay öncesinden başlatmanız yararınıza olacaktır.

Fransa vize türleri hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.