BLOG

Çalışmayanlar İçin İtalya Vize Başvurusu

A -A +
Çalışmayanlar İçin İtalya Vize Başvurusu

Avrupa’nın ve Dünya’nın en önemli turistik destinasyonlarından olan İtalya her yıl ortalama 46 milyon civarında turisti ağırlayan bir ülkedir. Ülkemizden de gerek turistik gerek akademik amaçlar dolayısıyla bu ülkeye giden pek çok Türk vatandaşı vardır. 2015 istatistiklerine göre 270.000 Türk vatandaşı çeşitli nedenler ile İtalya’da bulunmuştur.

Schengen bölgesinde bulunan İtalya’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce bir Schengen vizesine sahip olmanız gerekmektedir. Şayet diplomatik veya yeşil pasaport sahibiyseniz bir çok prosedürden büyük ölçütte muaf olabilirsiniz. Schengen Vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir yani bu vizeyi alıp İtalya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş yapmanız mümkündür.

İtalya’ya yapılacak bir vize başvurusu söz konusu olduğunda aklınızda bulundurmanız gereken birkaç noktadan bahsetmemiz gerekir. İtalya, diğer Schengen ülkelerinden farklı olarak seyahatinizin konaklama hizmetinin, uçak biletinin veya turunun satın alındığını görmek isteyebilir bu nedenle vize başvurusundan önce bu işlemleri gerçekleştirmeniz yararınıza olacaktır. İkinci olarak, banka hesap dökümlerini 3 aylık bir süreç için talep eden pek çok ülkenin aksine İtalya Konsolosluğu 6 aylık bir hesap dökümü talep etmektedir ve bunu banka imza sirküleriyle birlikte istemektedir. Ayrıca İtalya vizesi başvurusunda bulunurken SGK hizmet dökümü, emeklilik belgesi gibi bazı belgelerin mutlaka barkodlu olarak teslim edilmesi gerekecektir.

İtalya vizesi almak için bir kurumda düzenli olarak çalışıyor olmak şart değildir. Eğer ilgili gereklilikleri yerine getirirseniz işsiz olsanız dahi vize alabilirsiniz. İşsiz olmanız durumunda en önemli konulardan birisi seyahatiniz sürece masraflarınızı karşılayacak bir sponsorunuzun bulunmasıdır, işsizlik vizesi alacakken yakınınızın çalışma durumuna bağlı olarak evraklarını hazırlayarak başvurunuza destek olması gerekmektedir.

Evraklarınızı eksiksiz hazırlamadığınız, seyahat amacınızı net belirtmediğiniz takdirde İtalya’ya yapacağınız bir işsizlik vizesi başvurusu olumsuz sonuçlanabilir. Bu sebepten dolayı süreçte alanında uzman ve profesyonel bir ekiple çalışmanız pek çok konsolosluk tarafından önerilmektedir. Re-Vize’nin profesyonel ekibi pek çok zorlu ülkenin vize başvurusu gerekliliklerini kolaylıkla geçerek kendisini ispatlamıştır.

Bir Schengen Ülkesi olan İtalya’da geçerli olacak bir işsizlik vizesi alacağınız zaman parmak izi vermek için konsolosluğa gitmeniz şarttır. Bunun için uygun bir zamanda randevu almalı ve profesyonel danışmanlarımızın size eşliğiyle parmak izinizi vermelisiniz. Parmak iziniz 5 yıl boyunca geçerlilik taşıyacağından dolayı sonraki prosedürleri daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmenizde ön ayak olacaktır.

İşsiz veya çalışmıyorsanız vize başvurunuzda hazırlayacağınız evraklar diğer başvurulara kıyasla farklılaşan birkaç detaya sahiptir ve bu detaylar atlanırsa başvurunuzun reddedilme olasılığı yüksektir. Bu sebepten dolayı; işsizlik vizesi almak istiyorsanız başvurunuz süresince destek almalı, ince eleyip sık dokumalısınız.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.