BLOG

Çalışmayanlar Kanada Vizesi Alabilir Mi?

A -A +
Çalışmayanlar Kanada Vizesi Alabilir Mi?

Kanada vizesi alabilmek için öğrenci veya çalışıyor olmak şart mı?

Rusya’dan sonra en fazla toprak genişliğine sahip, 10 eyalet ve 3 bölgeden oluşan Kanada, anayasal monarşi ile yönetilen demokratik bir ülkedir. Dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden biri olan Kanada refah seviyesi gelişmiş, ekonomik anlamda güçlü ve dünya standartlarında eğitim kalitesine sahiptir.

Yaklaşık 40.000 Türk’ün yaşadığı Kanada’ya genellikle akraba-arkadaş ziyareti için gidilse de doğa sporlarındaki gelişmiş tesisleri ve sayısız olanakları ile tatil amacıyla da gidilmek istenen ülkelerin başında gelmektedir. Sosyal hizmetlerin, yaşam kalitesinin ve elbette Kanadalıların (aldıkları eğitimin kalitesinden olacak) nezaketi Kanada’yı ziyaret edilesi bir yer haline getirmektedir. Yalnızca 2017 yılında ülkemizden Kanada’ya giden turist sayısı 18.000 civarındadır.

Kanada, yalnızca bordo pasaport sahiplerine değil aynı zamanda yeşil pasaport sahiplerine de vize uygulamaktadır. Türk Vatandaşlarının Kanada’ya girişte zorunlu tutulduğu vize için bir yetkili vize danışmanlık merkezi ile görüşebilir veya doğrudan İstanbul ve Ankara’da bulunan Kanada Konsoloslukları’na başvurabilirsiniz. Kanada Konsolosluğu birebir görüşmeyi şart koşmamakla birlikte evrakların eksiksiz bir şekilde hazır olmasına önem vermekte ve bu evrakları kapsamlı bir incelemeye tabi tutmaktadır. Eksik evrak veya yanlış/hatalı bilgilerin tespiti durumunda vizenizin olumlu sonuçlanması mümkün değildir. Vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanması halinde yatırmış olduğunuz ücretlerin geri ödenmeyeceğini de aklınızda bulundurmalısınız.

Her vize başvurusunda gerekli olan evrakların yanı sıra Kanada vizesi için biyometrik bilgilerinizi ibraz etmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda her ülkenin vizesi için değişiklik gösterebilen ölçülere sahip biyometrik fotoğraf da evraklarınızın arasında kesinlikle bulunması gerekmektedir.

Daha önce Amerika veya İngiltere vizesi almış olmak önemli bir avantajdır. Çalışıyor veya Türkiye’de halihazırda eğitiminizin devam ediyor olması diğer bir avantajdır ancak bir zorunluluk değildir. Çalışmayan/öğrenci olmayan vatandaşlar da Kanada vizesine başvurabilir. Sizin veya sponsorunuz olacak kişinin maddi yeterliliğini belgelendirmeniz vize başvurunuzdaki en önemli unsurlardan biridir. Bir diğeri ise seyahat amacınızı açıkladığınız vize başvuru dilekçenizdir. Amerika vizesinde olduğu gibi konsoloslukla birebir görüşme yapmayacağınız için bu dilekçede ne kadar açık ve net olduğunuz çok önemlidir. Ziyaret amacınızı ayrıntılı bir şekilde anlatarak Konsolosluk yetkililerini ülkenize geri döneceğinize ikna etmeniz gerekecektir. 

Dilekçenizde vurgulamanız gereken, evrakları doldururken dikkat etmeniz gereken pek çok ayrıntı mevcuttur. Bu nedenle bir profesyonelden yardım almadan evrak hazırlamanız biraz zahmetli olacaktır. 6 yıldır alanında örnek teşkil eden firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı bünyesindeki tam yetki sahibi uzman ve tecrübeli vize danışmanlarımıza başvurmanızı tavsiye ederiz. Danışmanlarımız tüm işlemleri sizin adınıza yürütecek, en kısa sürede vizenizi sorunsuz bir şekilde almanıza yardımcı olacaklar. 

Başvuru işlemleriniz için 0312 418 5419 no.lu telefon ile Ankara ofisimize, 0232 332 0919 no.lu telefon ile İzmir ofisimize ulaşabilirsiniz. Vize başvuru işlemlerinizi vakit kaybetmeden başlatmak için bizimle iletişime geçin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.