BLOG

Çalışmıyorum Diye Üzülmeyin: Schengen Vizesi İle Avrupa'yı Keşfedin

A -A +
Çalışmıyorum Diye Üzülmeyin: Schengen Vizesi İle Avrupa'yı Keşfedin

Tam 26 ülkeye serbest bir şekilde giriş-çıkış yapma imkanı tanıyan Schengen vizesi, pek çok turistin ve gezginin almak istediği bir belge türüdür. Dolayısıyla son derece önemli bazı prosedürleri bünyesinde barındırır. Özellikle Türk vatandaşlarının sıklıkla başvurduğu bu vize türü pek çok kesim tarafından tercih edilmektedir. Ancak bu belgeyi almak için illa ki bir işinizin olmasına gerek yoktur. Eğer çalışmıyorsanız, halihazırda öğrenciyseniz veya emekli iseniz Schengen vizesi almanız yine de mümkündür. Schengen vizesi ile Avrupa'yı doyasıya keşfetmek için yazımızı dikkatlice okumanızda fayda var.

Schengen Vizesine Dair Bilgiler

Schengen vizesi, 1985 yılında Schengen kasabasında Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında imzalanan, daha sonra çoğu Avrupa ülkesini kapsamı altına alan bir serbest dolaşım anlaşmasıdır. Toplamda 26 ülkenin dahil olduğu bu anlaşmaya tabi ülkelerden birine gittiğinizde diğer ülkelere pasaport kontrolüne takılmadan seyahat edebilirsiniz. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 günde 90 güne kadar olan konaklamalı seyahatlerinde Schengen vizesinden muaftır. Umuma mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlar ise kısa veya uzun süreli olması fark etmeksizin Schengen bölgesine dahil ülkelerden birine seyahat edeceklerinde vizeye tabi tutulurlar.

Hangi Ülkelere Schengen Vizesi İle Giriş Yapabilirim?

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İtalya, İzlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Slovakya, Slovenya, Polonya, Portekiz ve Yunanistan Schengen vizesi ile rahatça dolaşabileceğiniz ülkeler arasında yer almaktadır. AB’ye üye olan pek çok ülkeye seyahat imkanı sağlayan Schengen vizesi sayesinde bu ülkelere vizesiz bir şekilde giriş yaparak tatilinizin ve seyahatinizin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.

Schengen vizesi son derece önemli bir vize türüdür. Bu yüzden evraklarınız tam ve eksiksiz olmalıdır. Pasaportunuz, vize talep formunuz, biyometrik fotoğrafınız, seyahat sağlık sigortanız, biletiniz ve otel rezervasyonlarınız, gelir belgeniz, konsolosluğa yazacağınız dilekçeniz tüm prosedürlere uygun ve titiz bir şekilde hazırlanmalıdır.

Talep formumuzu doldurarak daha detaylı bilgi alabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde bizi bizzat ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.