BLOG

Çekya Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

A -A +
Çekya Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Etrafını saran Orta Çağ kasabalarının yanı sıra kaleleri ve antik kalıntılarıyla, geçmişin izlerini koruyan Çekya; kuzeyinde Polonya, batı ve kuzeybatısında Almanya, güneyinde Avusturya, doğusunda ise Slovakya ile komşu olup, Avrupa’nın tam göbeğinde bulunmaktadır. Orta Bohemya’daki Vltava Nehri üzerinde bulunan başkent Prag sokakları ise Orta Çağ ruhunu tam anlamıyla hissedebileceğiniz büyüleyici bir ihtişama sahiptir.

Çekya 2007 yılından beri bir Schengen ülkesidir. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Bu nedenle, Çekya’ya herhangi bir nedenle seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Çekya Konsolosluğu’na Schengen vize başvurusunda bulunmalıdır.

Çekya vize başvuru işlemleri kapsamlı bir evrak ve doküman toplama organizasyonu gerektirir. Çek vizesi için gerekli evrakların Çek Konsolosluğunun biçimlendirdiği şekilde bir araya getirilmesi gerekirken eksik, hatalı evraklarla ve önerilmeyen şekilde yapılacak başvurularınızın kabul edilme ihtimali çok düşüktür. Çekya Konsolosluğu randevu sistemi ile çalışmaktadır. Seyahat tarihinizden 15 – 20 gün önce yapılacak olan randevu ve vize başvuruları Çek vizesi işlemlerinizin seyrinde gidebilmesi için yeterli bir süre zarfı olacaktır.

Çekya vize başvurunuzun sonuçlanma süresi, evraklarınızın tamamlanması, Çek Konsolosluğunun ek evrak isteme talebine göre değişiklik gösterebilecektir. Ancak Çekya vizesi için başvurularınız normal seyrinde ilerlediği sürece başvurunuz 7 ila 10 gün arasında sonuçlanacaktır. Vizenin onay süresi tamamen Çekya Konsolosluğunun yetki alanı içindedir. Vize başvuru sürecinin seyahat tarihiyle çakışmaması için başvuruların en fazla 90 gün en az 39 gün önceden yapılmasını tavsiye ederiz.

Çekya vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için ilgili evrakları doğru ve eksiksiz şekilde hazırlamanız kritik önem taşımaktadır. Reddedilen başvuruların önemli bir bölümünün eksik-hatalı evrak nedeniyle reddedildiğini hatırlatmak isteriz. Karmaşık vize işlemlerini yetkili ve profesyonel firmamız aracılığıyla sürdürmek, başvuru reddi nedeniyle zaman kaybı ve maddi kayıp yaşamamak istiyorsanız, Ankara ve İzmir ofislerimizle irtibata geçebilir, dilerseniz randevu alarak profesyonel Re-Vize danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.