BLOG

Cezayir Vize İşlemleri Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Cezayir Vize İşlemleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Cezayir, 1962 yılında bağımsızlığını ilan eden, yaklaşık 40 milyon nüfuslu genç bir ülkedir. Resmi dili Arapça olan Cezayir’de Fransızca ve Berberice de oldukça yaygın bir şekilde konuşulmaktadır. Ülkenin para birimi ise Cezayir Dinarıdır. Ülke, en büyük ve aynı zamanda başkenti olan şehri ile aynı ismi taşımaktadır. Cezayir şehri hem Osmanlı hem de Fransız kültürünü mimarisinden yemeklerine kadar pek çok alanda yansıtmaktadır. 

Türkiye ile ağırlıklı olarak ticari ilişki içerisinde olan Cezayir’e seyahat edecek Türkiye vatandaşlarından hizmet (yeşil), hususi (gri), diplomatik (siyah) pasaport sahipleri 90 güne kadar konaklamalı ziyaretlerinde vizeden muaf tutulmaktadır. Umumi (bordo) pasaport sahiplerinin ise vize almadan Cezayir’e seyahat etmeleri mümkün değildir. 

2007 yılında yürürlüğe giren bir kanuna göre Cezayir’e giriş ve çıkışlarda yanınızda götürdüğünüz döviz miktarını ibraz etmeniz zorunludur. Eğer seyahatiniz sırasında götürdüğünüz döviz tamamen bozdurulursa imzalı ve kaşeli bozdurma belgelerini gümrük yetkililerine ibraz etmelisiniz. Bu önemli bilginin dışında vize başvurunuzu konsolosluklardan randevu almadan hafta içi her gün yapabilmektesiniz. Gerekli evrakları hazırlamanız halinde vize başvurunuz genellikle bir hafta içinde sonuçlanır. 

En az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport, kimlik fotokopisi, 2 adet biyometrik fotoğraf, 2 adet doğru ve eksiksiz şekilde doldurulmuş vize başvuru formu her kategoride geçerli olarak hazırlamanız gereken temel evraklardır. Temel evraklara ek olarak eğer davetiye üzerine gidiyorsanız Cezayir mevzuatına uygun davetiyenizin aslını dosyanıza eklemelisiniz. 

İş için gidiyor veya işyeriniz tarafından gönderiliyorsanız; şirket yetkilisi tarafından Cezayir konsolosluğuna hitaben, çalıştığınız kurumun antetli kağıdına seyahat amacınızı ve masraflarınızın nasıl karşılanacağını belirten bir dilekçe hazırlamanız imzalatıp kaşeletmeniz gerekmektedir. Bu belgenin bir örneğini danışmanlarımızdan isteyebilirsiniz. 

Konsolosluk elbette gerekli gördüğü halde sizden ekstra evrak isteyebilir. Ancak doğru evrakları başvurunuz sırasında eksiksiz sunmanız halinde çoğu zaman gerek duyulmaz. Cezayir vizenizi sorunsuz bir şekilde almak istiyorsanız, tam yetkili acentemiz Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Zaman kaybı ve maddi kayıptan kaçınmak için İzmir veya Ankara ofislerimizi ziyaret edebilir, Cezayir seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz uçak bileti, konaklama ve seyahat sağlık sigortası konularında da ücretsiz danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.