BLOG

Cezayir Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Cezayir Vizesi Nasıl Alınır?

Resmi adıyla Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, topraklarının beşte biri Sahra Çölü ile kaplı olması, Akdeniz sahilinde yer alan başkent Cezayir ve Kuzey Afrika'da özgün bir yaşam biçimi ve kültüre sahip Berber Kavmi ile dikkatleri çeken bir ülkedir. Önemli bir deniz limanı olan Cezayir, Roma döneminden günümüze kadar iyi korunmuş tarihi kalıntıları, sahil boyunca yer alan plajları ve Djemila ve Timgad'da yer alan dolambaçlı vadiler, camiler ve eski Türk evleri ile dolu dolu ve ziyaret etmesi keyifli bir ülkedir. 

Ülkenin ismini taşıyan başkent Cezayir, Fenikeliler tarafından kurulduğu bilinen ve zaman içerisinde farklı kültürler tarafından yönetildiği için bugün pek çok tarihi değeri bünyesinde barındıran bir şehirdir. Cezayir’e seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Bordo pasaport sahipleri vizeye tabi tutulurken Yeşil, Siyah ve Gri pasaport sahipleri 90 güne kadar yapacakları konaklamalı seyahatlerinde vizeden muaf tutulurlar. 

Umuma mahsus pasaport sahipleri olarak ziyaret amacınız her ne olursa olsun Cezayir seyahati öncesinde vize prosedürlerini yerine getirmeniz, onay almanız gerekmektedir. Türk vatandaşlar, Cezayir Konsolosluğu ve Büyükelçiliğine şahsi başvuruda bulunabilir veya Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı gibi yetkili vize şirketleri aracılığı ile de başvuru yapabilirler.

Cezayir’e girişte yanınızda getirdiğiniz döviz miktarını gümrükte belirtmeniz oldukça önemlidir, bu noktanın aklınızda olmasını tavsiye ederiz. Çıkışta ise yine yanınızdaki döviz miktarını belirtmeli, içeride harcamanız halinde mühürlü ve imzalı bozdurma belgelerini gümrükte göstermeniz gerekmektedir. Çıkarken yanınızda olan döviz miktarı girişte belirttiğiniz miktardan fazla olamaz.

Gerekli evraklarda ise dikkat etmeniz gerekenler; pasaportunuzun seyahat sürenizin bitiminden itibaren 6 ay daha geçerliliğini koruması, 2 adet güncel biometrik fotoğrafınızın uygun ölçülerde olmasıdır. Vize işlemlerinin herhangi bir eksiklikten dolayı uzaması ihtimaline karşılık başvurularınızı en az 15 gün öncesinden başlatmanızı tavsiye ediyoruz. Genellikle vize süreciniz 7 ila 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. 

Cezayir vizesi ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve başvuru yapmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul şehirlerinde bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerinde alanında deneyimli ve uzman olan danışman kadrosu ile uzun yıllardır güvenilir bir vize danışmanlığı firması olarak hizmet vermektedir. Sorunsuz ve en hızlı şekilde Cezayir vizesi almak için, vakit kaybetmeden Re-Vize’ye gelin. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.