BLOG

Çin Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

A -A +
Çin Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra dünyanın en büyük ikinci büyük ekonomisi ve 1,7 milyarlık nüfusuyla dünyanın en büyük üretim gücünü elinde bulunduran Çin, dünya ekonomisindeki güçlü payı nedeniyle ticari ziyaretlerin en uğrak noktalarından biridir. Bu nedenle, her yıl dünyanın her yerinden yüz binlerce kişi çeşitli fuarlara katılmak, yeni iş bağlantıları kurmak ve benzeri ticari nedenlerle Çin’i ziyaret etmektedir.

Çin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uyguladığından dolayı, ticari nedenlerle Çin’e seyahat etmek istiyorsanız Çin ticari vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Ancak bu durum umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları için geçerlidir. Yeşil ve siyah pasaport sahipleri kısa süreli (3 aydan kısa süren) Çin ziyaretlerinde vize almaksızın Çin’e seyahat edebilirler.

Kısa süreli ticari Çin vizesi, Çin Konsolosluğu tarafından genellikle tek girişli veya çift girişli olarak verilmektedir. Bu vizelerle Çin Halk Cumhuriyeti topraklarında 3 ay süreyle 30 gün konaklama hakkına sahip olursunuz. Ancak Çin seyahatiniz esnasında Hong Kong’a gidip tekrar Çin’e dönmek isterseniz, vizeniz çift girişli veya çok girişli değilse yeniden vize almanız gerekir. Bu noktaya dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Çin ticari vizesi başvuruları yetkili acenteler aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Vize başvurusu için seyahat amacınızı ve gelir durumunuzu belgeleyen bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Bu evraklardan en önemlisi, davetiyedir. Küçük ölçekli bir işletmede çalışıyorsanız, Çin ticari vize başvurusu için barkotlu ve belediye onaylı davetiye almanız gerekecektir. Bu davetiye ile yapılan başvuruların sonuçlanma süresi 7 ila 10 gündür. Eğer belediye davetiyesi almanız söz konusu değilse, davet eden Çin firmasının ileteceği davet mektubuyla da başvuru yapılabilir, ancak bu durumda vizeniz belirsiz bir sürede sonuçlanacaktır. Bu işlem 2 ila 6 ay kadar sürebilir. Bununla birlikte, büyük ölçekli firmalar bu konuda sorun yaşamazlar. Büyük ölçekli firmalardan yapılan başvurularda davet mektubu yeterli görülmekte olup bu mektup faks, bilgisayar çıktısı veya fotokopi şeklinde de sunulabilir.

Ticari Çin vizesi için hazırlamanız gereken diğer evraklar arasında pasaport, vize başvuru formu, fotoğraf, vize talep dilekçesi, faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopisi, nüfuz cüzdanı fotokopisi gibi belgeler bulunmaktadır. Vize talep dilekçesi şirketin antetli kağıdına yazılmış ve imzalı olmalı, pasaportunuz ise en az 6 ay geçerli olmalıdır.

Çin ticari vizenizi yetkili firmamız aracılığıyla gerçekleştirebilir, Çin vizenizi sorun yaşamadan alabilirsiniz. Çin vize işlemleri titiz incelemelere tabi tutulduğu için bu konuda profesyonel danışmanlık almanız en başta sizin yararınıza olacaktır. Çin vizeleri hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizin ilgili sayfalarını ziyaret edebilir, dilerseniz Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimizin uzmanlarıyla iletişime geçerek bizzat görüşebilirsiniz. Sorunsuz Çin vizesi için iletişime geçin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.