BLOG

Çin Ticari Vizesi Alırken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

A -A +
Çin Ticari Vizesi Alırken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, bu sebepten dolayı ticari arenada oldukça söz sahibidir. Ve dolayısıyla bu sebeple çok fazla ziyaret edilen bir ülkedir. Çin Halk Cumhuriyeti, T.C. vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Ancak diplomatik, hizmet pasaportu ve hususi pasaport sahibi vatandaşlarımız bir yıl içinde 30 günü aşmamak kaydı ile ülkeye vizesiz seyahat edebilmektedir. Çin ticari vizesi ise, Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki yoğun ticari ilişkilerinden dolayı en çok rağbet gören vize türüdür.

Doğu Mistisizmi İle Harmanlanan Kadim Bir Ülke

Elbette ülkeye sadece ticari amaçla seyahat edilmiyor. Doğu mistisizminin harmanlandığı bir ülke olan Çin, kadim gelenekleri ile de dikkat çeken bir ülkedir. Milyonlarca turistin akın ettiği ülkenin kendine özgü tapınakları, mimari yapıları, kültürü ve doğası gerçekten görülmeye değer yerlerdendir. Köklü tarihinde elde edindiği birikimlerle ülkenin ekonomisi de diğer bütün unsurlar gibi güçlüdür.

Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

Çin ticari vize başvurularında dikkat etmeniz gereken önemli şey, ticari seyahatiniz için alacağınız davetiyeyle ilgili prosedürlerdir. Sizi davet eden kuruluştan alacağınız davetiye yerel makamlar tarafından onaylanmış olmalıdır. Ayrıca sizi davet eden firmanın yazacağı davetiye antetli kağıdına yazılmış, imzalı ve kaşeli davetiye formatında sunulmalıdır. Bununla birlikte, Çin’den adınıza gönderilecek davetiyede konsolosluk bilgisi mutlaka yer almalıdır. Başvuru hangi konsolosluğa iletilecek ise davetiye de o konsolosluğa hitaben hazırlanmalıdır. Örneğin İstanbul Çin Konsolosluğu için hazırlanan davetiye ile Ankara Çin Konsolosluğu’na başvuru yapmanız mümkün değildir.

Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çin ticari vize başvuruları için gereken evraklar şu şekildedir:

En az 6 ay geçerli olan pasaportunuz,

2 adet biyometrik fotoğraf, (olabildiğince yeni fotoğraflar olmalı)

Davetiyenin aslı veya e-posta çıktısı,

İl Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak pasaport protokol yazısı,

SGK işe giriş bildirgesi,

İşyerinizden alacağınız ıslak imzalı ve kaşeli izin yazısı,

Şirketinizin güncel vergi levhasının fotokopisi,

Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,

İmza sirküleri fotokopisi,

Ticaret Odası’ndan alınacak Faaliyet Belgesi ve Sicil Kayıt Sureti,

Varsa adınıza kayıtlı tapu ve ruhsatların fotokopileri, kira gelirini gösteren kontratların fotokopileri,

Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesinin aslı,

Adli sicil kaydı,

Kimlik fotokopisi,

Yukarıda saydığımız tüm evrakların eksiksiz ve kusursuz bir şekilde konsolosluğa sunulması gerekmektedir. Diğer türlü vizeniz olumsuz sonuçlanacaktır. Vizenizin olumsuz sonuçlanmaması için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, uzman vize danışmanlarımızdan yardım talep edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.