BLOG

Çin Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Çin Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

9 milyon 600 bin kilometrekare yüzölçümü ve 2014 rakamlarına göre yaklaşık 1 milyar 400 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Çin, bugün itibariyle dünya ekonomisine yön veren güçler arasındadır. Bununla birlikte, dünyanın en eski uygarlıklarından olan Çin, tamamen kendine has ve köklü kültürüyle de her yıl pek çok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. 

Çin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biri olduğundan dolayı, Çin’e turistik amaçlarla seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Çin turistik vizesi için başvuru yapmaları gerekecektir.

Ancak Çin turistik vize başvuru prosedürü, 15 Şubat 2016 itibariyle yapısal bir değişikliğe uğramıştır. Bu tarihte Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun yaptığı açıklamaya göre, Çin’e turistik ziyaretlerde bireysel başvurular kaldırılmış olup sadece grup başvuruları değerlendirmeye alınmaktadır. Çin grup vizesi alırken en az 5 kişinin grup halinde başvuru yapması gerekmektedir. Şimdi bu bilgiler ışığında Çin turistik grup vizesinin nasıl alınabileceğini inceleyelim.

Turistik Çin grup vizesi için hazırlamanız gereken çeşitli evraklar bulunmaktadır. Bunlar arasında vize başvuru formu, en az 6 ay süreyle geçerli pasaport, biyometrik fotoğraf, ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, sabıka kaydı, banka dökümü gibi standart vize başvuru belgeleri bulunmaktadır. Bunların yanı sıra, eğer şirket sahibiyseniz şirketin kuruluşu ve ortaklık yapısıyla ilgili evraklar, meslek sahibiyseniz meslek odası kaydınız, çalışansanız 4A SGK hizmet dökümünüz gibi çalışma durumunuzu gösteren belgeleri başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Bu evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından çok önemlidir. Eksik-hatalı belgelerle yapılan başvuruların reddedilme ihtimali çok yüksektir.

Çin turistik vize başvuruları, yetkili vize başvuru merkezleri ve yetkili acenteler aracılığıyla yapılmakta olup sadece uzun süreli (180 günü aşan) vize başvuruları doğrudan konsolosluğa iletilebilir. Resmi (yeşil ve siyah) pasaport sahipleri ise 30 günü aşmayan kısa süreli seyahatlerinde vize almadan Çin’e giriş yapabilirler

Doğru ve eksiksiz evraklarla yapılan başvurular, 7 ila 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Ek ücret ödeyerek ekspres vize almak da mümkündür. Bunun haricinde, Çin’in başlattığı yeni uygulamaya göre vize başvurularında parmak izi vermeniz gerekecektir.

Çin turistik grup vizesi başvurularınızı tam yetkili acentemiz Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz. Uzman Re-Vize ekibimiz, sorunsuz Çin vizesi almak için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, vize başvuru işlemlerinizi sizin adınıza yürütüp takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Çin vizesi hakkında daha fazla bilgi almak veya başvuru işlemlerinizi başlatmak için Ankara veya İzmir ofislerimizle irtibata geçebilir, dilerseniz randevu alarak danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz. 

 

 

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.