BLOG

Çin Vizesi Almanın Püf Noktaları

A -A +
Çin Vizesi Almanın Püf Noktaları

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin Halk Cumhuriyeti, aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci ekonomisidir ve bu nedenle özellikle ticari amaçlarla çok yoğun ziyaret edilen bir ülkedir. Aynı zamanda, köklü tarihi, kadim kültürü, doğal güzellikleri sayesinde turistik amaçlarla da sık ziyaret edilen bir ülkedir. Nüfusu 1,4 milyar olup başkenti Pekin’dir, en büyük kenti ise Şangay’dır. 

Çin vize politikası gereği umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk Vatandaşları vize prosedürüne tabi tutulur. Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapılacak seyahat öncesinde T.C. Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ilgili Çin dış temsilciliklerinden Çin vizesi almaları gerekmektedir. Hong Kong ve Makau’ya seyahat eden T.C. vatandaşları ise vizeden muaftırlar. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi Türk Vatandaşları ise 30 güne kadar Çin’e yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır ancak uzun süreli seyahatler için vize almaları gerekmektedir. Çin’in vize politikası gereği olarak Türk vatandaşlarına kapıda Çin vize başvurusu yoktur.

15 Şubat 2016’da yürürlüğe giren uygulamaya göre, Çin’e turistik seyahat gerçekleştirecek Türk vatandaşları için bireysel vize uygulaması kaldırılmış olup grup vizesine başvurulması talep edilmektedir. Grup vizesi için gereken başvuru sayısı 5’tir. Bu konuda ayrıntılı bilgileri danışmanlarımızdan edinebilirsiniz. Turistik Çin vizesi için Çin Konsolosluğu’na doğrudan başvuru kabul edilmemektedir, başvurular yetkili acenteler aracılığıyla alınır.

Çin vize işlemleri için son 10 yıl içerisinde alınmış, en az 6 ay geçerlilik süresi ve en az 2 boş sayfası bulunan pasaportlar kullanılmalıdır. Eski lacivert pasaportlarla yapılan Çin vize başvuruları geri çevrilmektedir. Turistik Çin vizesi için pasaportun geçerlilik süresi planlanan Çin seyahati sonrası en az 6 ay olmalıdır. Pasaportunuzun son 10 yıl içinde çıkarılmış olması da gereklidir. Çin vizesine başvurmadan önce pasaportunuzun bu kriterleri karşılayıp karşılamadığını kontrol etmeniz önerilir.

Evrakların eksiksiz olarak teslim edilip Çin vize işlemlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin ardından Çin Konsolosluğunun vize işlemlerini olumlu olarak sonuçlandırması halinde Çin vizesi ortalama olarak 7-10 iş günüde çıkar. Ancak vize işlemlerinin Çin Konsolosluğunun çalışmadığı hafta sonları veya resmi tatil günlerinde denk gelmesi, konsolosluğun yoğun olması, konsolosluğun ek evrak veya mülakata çağırma şeklinde ek talepler istemesi gibi farklı durumlarda vize işlem süresi uzayabilmektedir.

Çin vize başvurunuzu yetkili acentemiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli danışmanlarımız Çin vizenizi alabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, gerekli işlemleri sizin adınıza gerçekleştirerek takibini sağlayacaktır. Başvuru işlemlerinizde zaman kaybetmemek, eksik-hatalı evrak nedeniyle sorun yaşamamak için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nı tercih edebilirsiniz. Bizlere Ankara ve İzmir ofislerimizden ulaşabilir, dilerseniz randevu alarak danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.