BLOG

Çin'in Şaşırtıcı Güzelliklerini Yerinde Görmeye Ne Dersiniz?

A -A +
Çin'in Şaşırtıcı Güzelliklerini Yerinde Görmeye Ne Dersiniz?

Resmî adı ile Çin Halk Cumhuriyeti, Doğu Asya'da bulunan egzotik ülkelerden biridir. İlginç mimari yapıları, merak uyandırıcı kültürü ve kendine has tarihi ile dikkat çeken bir ülke olan Çin, ilgi çekici güzelliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Çin'in şaşırtıcı güzelliklerini yerinde görmek ve keşfetmek için yazımız size güzel bir referans olacaktır diyebiliriz.

Çin Halk Cumhuriyeti, 1 milyar 350 milyonu aşan nüfusuyla Dünya'nın en kalabalık ülkesidir. Rusya, K. Kore, Hindistan, Birminya, Laos, Vietnam ve Nepal, Pakistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Afganistan ile komşudur. Bu devasa ülke aynı zamanda dünya ekonomisinin ve ticaretinin de bel kemiğidir.  Çok çeşitli bir yapısı bulunan ülke, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 8 yere de ev sahipliği yapmaktadır.

Eğer bir Çin gezisi düzenleyecekseniz, aşağıda sizin için derlediğimiz yerleri görmeden dönmemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Çin Seddi

Yapımına M.Ö 221 senesinde başlanan Çin Seddi, yaklaşık 800 yılda tamamlanmıştır.  2007'de belirlenen Dünya'nın Yeni 7 Harikası içerisinde yer alan bu devasa yapı, yeryüzünde uzaydan görüntülenebilen tek yapıdır. Duvarın yapılış amacı, ülkeyi Türk saldırılarından korumak ve Çin'den kaçışları önlemek içindi. Tarihi bir geçmişe tanıklık edebileceğiniz bu yapı, ülkenin en büyük sembollerindendir.

Yasak Şehir

1406 ve 1420 senelerinde yapılan Yasak Şehir, başkent Pekin'de bulunmaktadır. 1987'de UNESCO Dünya Mirasları'na dahil edilmiştir. Yasak Şehir, esasen bir imparatorluk sarayıdır. Dünya üzerinde her yıl 25 milyondan fazla turist, Yasak Şehir'i görmek için Çin'e gelmektedir.

Cennet Tapınağı

1998 yılından beri UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde bulunan bu görkemli yapı, Çin'in en büyük simgelerinden biridir.  4 farklı giriş kapısına sahip olan Cennet Tapınağı, özellikle mimari yapısı ve dokusu ile dikkat çekmektedir. Burası bir dini yapılar kompleksi olduğu için, halk tarafından da büyük önem arz etmektedir.

Potala Sarayı

7. yüzyılda oluşturulan Potala Sarayı, tepelik bir alanda inşa edilmiştir. 1994'ten bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde bulunan Potala Sarayı, Çin'in değerli saraylarından biridir.

Büyük Buda Heykeli

Hong Kong'da bulunan Büyük Buda heykeli, Çin'in en değerli yapılarından biridir diyebiliriz. Enerjisi ile dikkat çeken heykel, milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir.  Eğer şehirde teleferikle bir geziye çıkmışsanız, aniden bu görkemli heykel ile karşılaşmanız da mümkün.

Çin'e harika bir gezi düzenlemek ve Çin vizesi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.