BLOG

Çok Girişli Schengen Vizesi

A -A +
Çok Girişli Schengen Vizesi

Schengen vizesi, Schengen Birliği’ne taraf olan Avrupa ülkelerinin uyguladıkları ortak vize rejiminin genel adıdır. Schengen Birliği’ne taraf olan ülkelerin pek çoğu Avrupa Birliği üyesi olmakla birlikte Norveç, İsviçre ve İzlanda, AB üyesi olmamalarına rağmen özel bir protokolle Schengen Birliği’ne üye olmuşlardır. Schengen Birliği, şu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı sağlar: Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Letonya, Hollanda, Slovakya, İsviçre, Macaristan, Litvanya, Norveç, Slovenya, İzlanda, Lüksemburg, Polonya, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz ve İsveç.

Schengen Vizesi başvurularında uygulanan bazı standart prosedürler vardır. Örneğin, vize başvurunuzu seyahat etmeyi planladığınız tarihten en az 20 gün ila 1 ay öncesinden yapmanız gerekir; ayrıca vizeye başvurmadan önce pasaportunuzun en az 6 ay boyunca geçerli olacak şekilde yenilenmiş olması talep edilir.

Çok girişli Schengen vize başvurusu yaparken gideceğiniz ülkeye ait Schengen Vizesi Başvuru Formu’nu doldurmanız, çok girişli vize başvurusu yapacak olduğunuzu belirtmeniz ve Schengen bölgesinde kalacağınız süre zarfını kapsayan bir sağlık sigortası yaptırmanız gerekecektir. Ayrıca vize başvurusunda bulunmadan önce uçak bileti ve otel rezervasyonunuzun bulunması, konsoloslukların uyguladıkları standart prosedürler çerçevesinde gereklidir.

Başvurunuzdan önce bankanızdan son 3 aylık hesap hareketlerinizi gösteren kaşeli ve imzalı hesap dökümünüzü almalısınız. Banka hesabınızda bulunan paranın miktarı vizeyi almanızı kolaylaştıracaktır. Gösterdiğiniz teminat yükseldikçe bu durum seyahatinizdeki masrafların karşılanması ve maddi zorunluluklar açısından hakkınızda daha olumlu bir kanaat oluşmasını sağlar. 

Schengen vizesi başvurularında konsoloslukların dikkate aldığı en önemli koşullar istikrar ve gerçekçiliktir. Uzun vadede aynı ülkelere yapılan başvurular konsolosluğun yeni başvuruları değerlendirmesinde pozitif etki yaratmaktadır. Önceki başvurularda 3 ila 6 ay gibi süre zarfları arasında vize veren bir konsolosluk sonraki dönemlerdeki başvurularda 1 yıl vize verebilmektedir.

Çok girişli Schengen vize başvurunuzu tam yetkili profesyonel vize danışmanlık firmamız aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize profesyonel vize danışmanlarımız, çok girişli Schengen vize başvurusu için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, evraklarınızın ve işlemlerinizin takibini sağlayarak vizenizin olumlu sonuçlanması için gereken tüm çabayı göstereceklerdir. Vize işlemlerinizi zaman kaybetmeden başlatmak için Ankara ve İzmir ofislerimizle görüşebilir, dilerseniz danışmanlarımızdan randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.