BLOG

Almanya Vize Reddi: Tekrar Başvuru Nasıl Yapılır?

A -A +
Almanya Vize Reddi: Tekrar Başvuru Nasıl Yapılır?
Avrupa Birliği’nin en büyük ülkesi ve en güçlü ekonomilerinden biri olan Almanya, Türkiye ile uzun yıllara dayanan yakın ilişkileri nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkelerden biridir. Alman Turizm Ofisi’nin rakamlarına göre Türkiye’den Almanya’ya giden ve konaklayan turist sayısı geçtiğimiz yıl 615 bin olarak kaydedilmiştir. Bunda Almanya’da yaşayan ve sayısı milyonları bulan Türk nüfusuyla bağlantılı akraba ve arkadaş ziyaretlerinin, fuar katılımı, iş görüşmeleri gibi ticari ziyaretlerin ve dil kursu yahut üniversite eğitimi gibi eğitim amaçlı ziyaretlerin payı büyük olup iki ülke arasındaki ziyaret hacminin önümüzdeki yıllarda daha da artması beklenmektedir.
 
Yirmi altı Avrupa ülkesi arasında serbest dolaşım sağlayan Schengen Birliği’ne üye olan Almanya, bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Dolayısıyla, Almanya’ya herhangi bir nedenle seyahat etmeyi planlayan Umumi (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları, Almanya Schengen vizesi için başvuru yapmak durumundadır. Ancak hizmete özel (yeşil, siyah ve gri) pasaport sahipleri 90 günü aşmayan kısa süreli ziyaretlerinde Almanya’ya vizesiz seyahat edebilirler.
 
Almanya, uyguladığı vize prosedürleri gereği başvuru sahiplerinden pek çok bilgi ve belge istemekte, bu vize evrakları Almanya Konsolosluğu tarafından titiz incelemelere tabi tutulmaktadır. Bu belgelerin doğru ve eksiksiz hazırlanması, vize başvurusunun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmaması açısından çok önemlidir. 
 
Bununla birlikte, bazen eksik-hatalı evrakla yapılan başvurular, bazen de daha özel nedenlerle başvuru sahiplerinin vizeleri reddedilmekte ve reddedilen başvurular maddi-manevi kayıplara neden olmaktadır (örneğin, vize başvuru ücretleri iade edilmemektedir). Bu nedenle pek çok başvuru sahibi ümitsizliğe kapılmaktadır.
 
Ancak Almanya vize başvurunuz reddedildiyse, tekrar başvuru yolu açıktır! Bunun için öncelikle başvurunuzun hangi nedenlerle reddedildiğini doğru tespit etmek ve buna uygun bir strateji geliştirmek son derece önemlidir. Vizeniz çok farklı nedenlerle reddedilmiş olabilir. Bunlar arasında yukarıda bahsettiğimiz eksik-hatalı evrak sunumu, ülkenize geri döneceğiniz kanaatinin oluşmaması, yeterli maddi güce sahip olduğunuzu kanıtlayamamanız, seyahat sağlık sigortanızın bulunmayışı, 180 gün içinde 90 günlük süreyi geçirmiş olmanız, Schengen bilgi sisteminde adınıza giriş yasağı kaydı oluşturulması, sunduğunuz gerekçelerin inandırıcı bulunmaması gibi nedenler yer alır.
 
Almanya vize başvurunuz reddedildiyse, doğru bir stratejiyle tekrar başvuru yapabilirsiniz! Vize reddi üzerine yapılan tekrar başvurularda en öncelikli konu, eksik-hatalı evrakların tamamlanması ve bunun ardından size özel durumların açık, doğru ve net bilgi ve belgelerle açıklandığı yeni bir dilekçeyle başvuru dosyanızın tekrar hazırlanmasıdır. Profesyonel vize danışmanlığı, tam da bu noktada devreye girmektedir. 
 
Reddedilen Almanya vize başvurularında yeniden başvuru hakkınızı kullanırken uzman ekibimizden profesyonel destek alabilirsiniz! Bugüne kadar binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden tecrübeli ekibimiz, önce vize başvurunuzun hangi gerekçelerle reddedildiğini tespit ederek bu doğrultuda hazırlamanız gereken belgeleri size açıklayacak, seyahat amacınızın ve size özel durumların net bir şekilde ve doğru bir üslupla açıklandığı başvuru dilekçenizi ve motivasyon mektubunuzu kaleme alarak önceki başvurunuzda size dezavantaj sağlayan durumları lehinize çevirebilmeniz için gerekli tüm konularda danışmanlık sağlayacaktır. Bunun ardından, başvuru işlemleriniz sizin adınıza ekibimizce yürütülüp takip edilerek hızla sonuçlandırılacaktır. 
 
Reddedilen Schengen vize başvurularınızda profesyonel destek alarak şansınızı artırmak isterseniz Re-Vize Profesyonel Danışmanlığı Ankara, İstanbul ve İzmir ofislerimizden bize ulaşabilirsiniz!
 
Reddedilen vizeniz için tekrar başvuru yapmak isterseniz, yan taraftaki Online Randevu Formumuzu doldurarak işlemlerinizi hemen başlatabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.