BLOG

Almanya Vizesi Başvuru Formu

A -A +
Almanya Vizesi Başvuru Formu

Son zamanlarda yaşanan COVID-19 vakaları yüzünden yurt dışı seyahatleri ertelenmiş olsa da, sürecin hep böyle geçmeyeceğini öncelikle belirtmek isteriz. Şu süreçte konsolosluklar her ne kadar kapalı olsa da, belli bir süre sonra yurt dışı seyahatleri için tekrar açılmaya başlayacaktır. Dolayısıyla şimdiden hazırlık yapmakta fayda var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerin başında gelen Almanya'ya gitmek için nasıl bir yol izlemeli? Hangi evraklar hazırlanmalı? Almanya vizesi başvuru formu nedir? Bu yazımızda sizler için bu soruların cevaplarını derledik.

Almanya Vize Başvuru Formu Hakkında

Almanya’ya yapacağınız seyahat için vize alırken ilk olarak çalışma durumunuza göre bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Vize başvurusu yaparken hazırladığınız çalışma evrakları haricinde vize talep dilekçesi, başvuru formu, seyahat sağlık sigortası, uçak ve otel rezervasyonunuz tarafımızca hazırlanmaktadır. Almanya vize başvurusu yaparken vize müracaat formunun eksiksiz doldurulması, herhangi bir durumda konsolosluğun ek evrak talep etmek veya soru sormak için aradığı durumlarda size ulaşılabilmesi için önemlidir. Bunun dışında bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olması dosyanız incelenirken tutarsızlık olmaması açısından da dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vizenin çıkış süresi, Almanya vizesini hangi amaçla alacağınıza göre değişir. Schengen vizesi veya C tipi vize olarak bilinen 180 günlük dönemde en fazla 90 gün için ikamet izni veren vizelerin başvuru süresinin sonuçlanması 10 gün ila 30 gün arasında sürmektedir. Çünkü bu tip vizelerin amacı turistik seyahatler, akademik toplantılar veya ailevi ziyaretlerdir. Bu süreç daha kısa sürede de sonuçlanabilir ancak Almanya Konsolosluğu buna bir zaman sınırı getirmek adına hangi vizeye başvurmuş olursanız olun sonuçlanma süresine kanunen 30 gün demiştir. Ancak bu süreç aynı zamanda belgelerinizin durumuna göre de değişebilir. Eğer Schengen vizesine başvururken amacınız ülkeyi ziyaret etmek ise başvuru evraklarınızda davetiyeniz, eğer amacınız fuar veya toplantı ise bunların belli bir takvimi olacağından dolayı Almanya vizenizin başvurusunun sonuçlanması yine 3 ila 15 gün arasında değişecektir. Ancak burada da belgelerinizin değerlendirme sürecine göre zaman farklılık gösterebilir.

Almanya vizesi hakkında detaylı bilgi almak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.