BLOG

Amerika Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Amerika Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika Birleşik Devletleri kendi yasama gücüne sahip ancak dış ilişkilerde federal hükümete bağlı elli eyaletten oluşan bir federal birliktir. Dünyanın ekonomik ve siyasi açıdan en büyük güçlerinden biri konumundaki Amerika, dünya üzerinde en çok ziyaret edilen 2. ülkedir. 

Amerika’da yasal olarak çalışabilmek için çalışma izni almak isteyenlerin seyahat vizesinden farklı olarak çalışma vizesi almaları gerekmektedir. Amerika çalışma vizesinin farklı kategorileri bulunmaktadır. Bunlar arasında geçici çalışma vizeleri, değişim programları çalışma vizeleri, sürekli çalışma vizeleri ve mevsimlik çalışma vizeleri gibi seçenekler bulunmaktadır. Çalışma vizesinin türüne de bağlı olarak, çalışma vizeleri kişinin Amerika’da yaşamasını, yasal statüde çalışmasını ve uygun durumlarda Amerika’da kalıcı olarak ikamet etmesini mümkün kılar. 

Çalışma vizesi alırken uygun kategori belirlenmeli ve başvuru buna göre yapılmalıdır. Çalışma vizesi alacak kişinin uygun olduğu vize türü; kişinin Amerika’daki çalışma süresine, yapacağı işe, uyruğuna, bağlı olacağı işverenine göre değişmektedir. Amerika’da belirli bir süreliğine çalışacak olanın geçici çalışma vizelerine başvurmaları gerekmektedir. Geçici çalışma vizelerinde farklı türler bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi yüksek eğitim almış ve alanında uzmanlaşmış kişilerin başvurabileceği H-1B vizesidir. Bu vizeyle Amerika’da 3 yıl çalışmak ve hatta işverenin talebiyle süreyi 3 yıl daha uzatmak mümkündür. Bir diğer vize türü ise H-2A vizesidir. Bu kategori, mevsimlik ya da sezonluk işçilerin başvurabileceği bir vize türüdür. Tarım alanı dışındaki mevsimlik ya da sezonluk işçiler ise H-2B vizesine başvurabilirler. Bu vize türleri, geçici çalışma vizelerinden yalnızca birkaçıdır. 

Amerika’da sürekli çalışmak isteyenlerin almaları gereken sürekli çalışma vizelerinde ise prosedür farklıdır. Sürekli çalışma izni için başvurulması gereken vize tipi E Amerika Ticaretçi ve Yatırımcı Vizesi’dir. E tipi vize başvuruları için iki ülke arasında yatırım ve ticaret anlaşmaları olmalıdır. E tipi vizelerden birine (ticaretçi (E1) veya yatırımcı (E2) vizesi) talebinde bulunacak olan kişinin öncelikli olarak ABD Konsolosluğu’na ya da göçmenlik bürosuna başvurması gerekir. E tipi vize başvurusunda bulunan kişilerin yeterli sermayeye sahip olmaları önem arz etmektedir. E tipi vize başvurusunda bulunan kişinin yatırımcı şirkette yönetici pozisyonunda olması gerekir. 

Amerika’da çalışma vizesi başvurularının özen ve dikkatle gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Profesyonel destek alarak çalışma vizesi başvuru sürecini kolaylaştırmak ve başvuru sonucunun olumlu bir şekilde sonuçlanmasının önünü açmak mümkündür. Re-Vize ekibi başvuru sürecinizi en doğru şekilde yönetebilmeniz için ihtiyaç duyacağınız her türlü uzman desteği için yanınızda olacaktır. Amerika çalışma izni başvuru sürecinizi bir an evvel başlatmak için Ankara ve İzmir ofislerimizle irtibata geçebilir, randevu alarak danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.