BLOG

Amerika Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

A -A +
Amerika Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Dünyanın en büyük ekonomik güçlerinden biri olan Amerika, bünyesinde barındırdığı fırsatlar sayesinde bugün bir çok kişinin yaşamak, çalışmak ve eğitim almak istediği ülkelerin başında gelmektedir. Ülke, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uyguladığından dolayı, burayı ziyaret etmeden önce kişilerin Amerika vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. Seyahat amacınıza göre seçeceğiniz vize türleri ile ABD'ye ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. Peki vize başvurusu nereye yapılmaktadır?

Amerikan vizesi almak isteyen Türkiye vatandaşları pasaport kategorisi fark etmeksizin Amerika Büyükelçiliği'ne, Amerika Başkonsolosluğu'na ya da akredite bir vize şirketine başvuru yapabilirler. Başvuru sürecinin karmaşıklığı ve zaman zaman güncellenen vize prosedürleri nedeniyle, profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almanız konsolosluklar tarafından da önerilmektedir. TÜRSAB A grubu acente statüsündeki firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığı ile ABD vizesine başvuruda bulunabilirsiniz.

Amerika Vizesi Ve Türleri

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, ülkeye bir çok vize türü ile gitmeniz mümkündür. Bu vizelerden biraz bahsedelim. Amerika’da ikamet eden eşinizin yanına giderek Amerika’ya yerleşmeyi düşünüyorsanız, “Amerika evlilik vizesi” olarak da bilinen Amerika aile birleşimi vizesine başvuru yapmanız gerekecektir.  ABD’de ikamet eden bir akrabanız veya arkadaşınızı ziyaret etmek amacıyla Amerika’ya seyahat etmek istiyorsanız, ‘akraba ve arkadaş ziyareti’ kapsamında yer alan vize türüne başvuru yapmanız son derece önemlidir. Başvuru tipi, vize sürecinizi etkileyen bir unsurdur.

Ülkeyi ziyaret edebileceğiniz bir diğer izin belgesi çalışma vizesidir. Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde yasal statüde çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Amerika çalışma vizesine sahip olmaları zorunludur. Dolayısıyla, çalışma planlarınızda herhangi bir sorun yaşamamak için Amerika çalışma vizesi başvurunuzu Amerika’ya seyahatinizden önce doğru zamanda ve doğru şekilde yapmanız çok önemlidir. Bir başka vize türü ise transit vizedir. Üçüncü bir ülkeye giderken Amerika Birleşik Devletleri havalimanlarında aktarma yapmanız gerekiyorsa, C vizesi olarak da bilinen Amerika transit vizesi almak için başvuru yapmanız gerekecektir. Aynı şekilde, bir yolcu gemisiyle seyahat ediyorsanız, ABD limanlarına yanaşan gemilerin yolcuları da transit vizeye sahip olmalıdır.

Görüldüğü üzere ülkeye bir çok şekilde gitmek mümkün. ABD vize ücretleri ve detayları hakkında bilgi almak ve uzman vize danışmanlarımız ile konuşmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.