BLOG

Amerika Vizesi Emekliler İçin Gerekli Evraklar

A -A +
Amerika Vizesi Emekliler İçin Gerekli Evraklar

 Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en çok turist ağırlayan ülkelerinden biridir. En popüler göç destinasyonlarından biri olan ülke aynı zamanda eğitim ve ticaret için de en çok tercih edilen ülkeler arasındadır. 

Amerika dünyanın en büyük sinema sektörüne sahip ülkelerinden biridir ve bu sektörü ülkesinin tanıtımını yapmak için başarı ile kullanmıştır. Devasa film stüdyoları, onlarca Broadway sahnesi, müzeleri, on binlerce insanı ağırlayabilen konser alanları ve sanat galerileri bile Amerika’yı turizm cazibesi haline getirmek için yeterli olmaktadır.

Amerika vizesi almak için seyahat amacınıza, kalacağınız süreye ve mesleğinize uygun olan kategoriden başvuru yapmalısınız. Emekli olup turizm amacı ile gitmek istediğiniz takdirde belirtmeniz gereken bazı evraklar ve uymanız gereken prosedürler bulunmaktadır.

Turist vizesi için gerekli evraklar arasında; eksiksiz ve doğru bilgilerle İngilizce olarak doldurulmuş DS-160 Vize Başvuru Formu, nüfus cüzdanı ve (varsa) evlilik cüzdanı, konsolosluğa hitaben İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi, 2 adet uygun ölçülerde çekilmiş biyometrik fotoğraf ve seyahat planınızı destekleyici belgeler bulunmaktadır. Bunlara ek olarak pasaportunuz, 10 yıldan eski ve yıpranmış olmamalıdır. Güncel bilgilerinizi içeren pasaportunuzda en az 2 adet boş sayfa bulunmalı ve seyahat dönüşü en az 3 ay daha geçerliliğini korumalıdır. 

Başvuru dosyanızda bulunması gereken belki de en önemli evrak finansal durumunuzu gösterir evraklardır. Emeklilerin son 3 aylık maaş dökümü ve varsa emeklilik kartlarının ön-arka fotokopisi, (ev-araba vb.) varlık durumlarını gösteren belgeleri başvuru dosyasında bulunmalıdır. 

Son olarak seyahatinizin detaylarını, transfer ve konaklama rezervasyonlarınız ve seyahat sağlık sigortanızı belirtmeniz gerekmektedir. Gideceğiniz yerlerle ilgili rezervasyonlarınız varsa, bunları belirtmeniz vize onayı almanız için avantaj sağlayacaktır. Başvuru formunu konsolosluktan alacağınız randevu tarihinden en az 3 gün önce doldurmanız gerektiğini de hatırlatalım.

Sorunsuz Amerika vizesi almak için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile vakit kaybetmeden iletişime geçin. Alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımız hiçbir prosedürü atlamadığınızdan, evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırladığınızdan emin alarak reddedilme riskinizi en aza düşürerek maddi-manevi kayıp yaşamanızın önüne geçmeye çalışacaklar. Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz. Öncesinde Online Randevu Formu, Canlı Destek hattı veya telefon numaralarımız üzerinden bizlere ulaşarak randevu ve bilgi alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.