BLOG

Çalışmayanlar Schengen Vizesi Alabilir Mi?

A -A +
Çalışmayanlar Schengen Vizesi Alabilir Mi?

Çalışmayanlar Schengen Vizesi Alabilir Mi?

 

Schengen vizesi, Avrupa Birliği üye ülkeleriyle birlikte birliğe üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç arasında serbest dolaşım sağlayan bir ortak vize rejiminin adıdır. Schengen vize başvurularında aktif çalışma hayatında bulunarak düzenli gelire sahip olmanın bir avantaj sağladığına şüphe yoktur. Bununla birlikte, çalışmıyor olmanız Schengen vizesi alamayacağınız anlamına gelmez. Mevcut durumda işsizseniz veya kendi tercihinize bağlı olarak çalışmıyorsanız ilgili gereklilikleri yerine getirdiğiniz takdirde Schengen vizenizi alarak Avrupa’ya seyahat edebilirsiniz.

 

Çalışmayanların Schengen vize başvurularında dikkat etmesi gereken en önemli nokta, seyahatleri süresince masraflarını karşılamaya yetecek kadar birikime sahip olduklarını veya seyahat masraflarının bir sponsor tarafından karşılanacağını belgeleme zorunluluğudur. İlgili belgeler arasında bankadaki birikiminizi gösteren belgeler, varsa üzerinize kayıtlı tapu ve ruhsatlar veya sponsorunuzun gelirini gösteren belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerin ibrazı, seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğiniz kanaatinin oluşması için önemlidir. Unutmayın ki vize başvurularının olumlu sonuçlanmasında bu kanaatin oluşması son derece önemlidir.


Schengen vize başvurularında ilgili evrakların doğru ve eksiksiz hazırlanması son derece önemlidir. Reddedilen vize başvurularının büyük çoğunluğunun eksik-hatalı evrak nedeniyle reddedildiğini hatırlatmak isteriz. Reddedilen başvurulara itiraz yolu açık olsa da olumlu sonuçlanan vize başvuruları zaman ve para açısından tasarruf sağlamakta, sonraki başvurularınızda size referans olarak daha uzun süreli vize almanızı kolaylaştırmaktadır.

 

Çalışmayanlar için Schengen vize başvuruları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilir, dilerseniz alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize profesyonel vize danışmanlarımızla iletişime geçerek başvuru işlemlerini başlatabilirsiniz. Profesyonel danışmanlarımız tüm süreci sizin adınıza takip ederek vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için gereken tüm bilgileri sizinle paylaşmaktan memnuniyet duyacaklardır.


 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.