BLOG

Corona Virüs Sürecinde Şoför Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Corona Virüs Sürecinde Şoför Vizesi Nasıl Alınır?

Bir süredir yaşanan Corona virüs olayları sebebi ile yurt dışı seyahatleri askıya alınarak, uluslararası taşımacılık ve yolculuk sürecinde yeni düzenlemeler meydana gelmiştir. Yurt dışı ile ticaretin ve taşımacılığın aksamaması ve ekonominin önemli ölçüde sekteye uğramaması adına, bir takım önlemler alınmıştır. Özellikle yurt dışına yük ya da yolcu taşıyacak olan şoförleri ilgilendiren bu gelişmeler nelerdir? Corona virüs sürecinde şoför vizesi nasıl alınır? Bu yazımızda sizler için bu soruların cevabını irdeledik. Ancak önce gelin şoför vizeleri hakkında biraz daha detaylı bilgiler verelim.

Şoför Vizesi Nedir?

Bir diğer adı nakliye vizesi olan şoför vizesi; uzun yola çıkacak olan şoförlerin uluslararası yolculuklarda yük ve yolcu taşıması için alması gereken vize türüdür. Bu vizeyi alan kişiler, Schengen ülkelerinde 6 aylık süre ile toplamda 90 gün konaklayabilirler. Diğer vize türlerinden çok daha farklı bir yurt dışı izin belgesi olan şoför vizesinde hazırlanması gereken evraklar da farklılık göstermektedir. İstenilen belge ve evraklar eksiksiz ve tam bir şekilde ilgili konsolosluğa sunulması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılacak olan en ufak bir hata vizenizin olumsuz bir şekilde sonuçlanmasına neden olarak, sizi maddi ve manevi kayıplara uğratabilir.

Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Şoför vizesi başvurusunda hazırlayacağınız evraklar arasında şirketinizden alacağınız teminat yazısı, şahsi banka dökümü, SGK dökümleri, sürücü belgesi, varsa davetiye, ilgili konsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi vb. belgeler yer almaktadır. Ayrıca 10 yıldan eski olmayan pasaportunuz, iki adet biyometrik fotoğrafınız, seyahat sağlık sigortanız, nüfus kayıt örneğiniz de mutlaka teslim etmeniz gereken belgeler arasında yer almaktadır. Her ülkenin kendine göre bir prosedürü olabilir. Bu prosedürlerin ve evrakların neler olduğunu öğrenmek için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

Corona Virüs Sürecinde Şoförler İçin Alınan Tedbirler

Corona sürecinde uluslararası ticaretin ve taşımacılığın tamamen bitmemesi adına bir takım önlemlerin alındığından yukarıda bahsetmiştik. Sağlık Bakanlığı ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin birlikte aldıkları karar doğrultusunda, yurt dışından gelen tırların dorseleri, sınır kapılarında başka bir çekici vasıtası ile gitmesi gereken yere taşınmasına karar verildi. İki şoför bu sırada birbiri ile temas etmeyecektir. Her iki tırda da maske ve eldivenlerin bulunması kararı alındı. Ayrıca UND başkanı, bu süreçte Schengen şoför vizelerinin 6 ay uzatılması gerektiğini talep etmiştir.

Şoför vizeleri hakkında çok daha detaylı bilgi edinmek ve süreçle ilgili aklınıza takılan diğer soruların cevabını alabilmek için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Bu süreçte bizler de evden çalıştığımız için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.