BLOG

İngiltere Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

A -A +
İngiltere Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Tüm dünyada en çok konuşulan dil olan İngilizce'ye ev sahipliği yapan İngiltere; kültürü, muazzam doğası, sanatsal ve kültürel zenginliği ile dikkat çeken bir ülkedir. Başkent Londra, dünyanın en ünlü ve merak edilen şehirlerinden biridir. İngiltere vize isteyen ülkeler arasında yer almaktadır, dolayısıyla burayı ziyaret etmeden önce kişilerin İngiltere vizesine başvuruda bulunması zorunludur. Peki İngiltere vize başvurusu nereye yapılır? Başvurular ne kadar sürede sonuçlanır?

İngiltere Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapılır?

İngiltere vize başvuruları, doğrudan konsolosluğa değil, konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize işlem merkezlerine yapılmaktadır. İngiltere Schengen bölgesinde bulunmadığı için her başvurunuzda bizzat giderek parmak izi vermeniz gerekecektir. Ayrıca, İngiltere vize başvuru formları online doldurulan çok ayrıntılı formlardır ve bu süreç hakkında bilgi sahibi ve tecrübeli kişiler tarafından doldurulması oldukça önemlidir. Vizenizin çıkış süreci, vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Ancak yine de elbette ortalama bir süreden bahsetmek mümkündür. Başvurular genellikle 14 ila 21 gün içinde sonuçlanır. Öncelikli başvuru yaparak, vizenizin daha kısa süre içinde sonuçlanmasını istiyorsanız konsolosluk tarafından belirlenen ekstra ücreti ödemeniz gerekecektir. Başvurduğunuz bu vize türü ise ekspres vizedir.

İngiltere Vizesi Hakkında Bilinmeyenler

Schengen vizesi protokolünden ayrı tutulan İngiltere vizesi; İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e seyahat etmek isteyen kişilerin ülkelere giriş yapabilmesi için almaları gereken bir vizedir. İngiltere vizesi ile İrlanda Cumhuriyeti'ne giriş yapılamamakta olup ilk önce İngiltere sınırları içerisine seyahat edilmesi takdirde geçiş yapılmasına izin verilmektedir. Kısaca, İngiltere’nin de dahil olduğu bir Avrupa seyahati planlıyorsanız, bunun en temiz yolu hem Schengen hem İngiltere vizesi almaktır. İngiltere vizesine başvururken dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri; maddi durumunuzu doğru bir şekilde belgelendirmek olacaktır. Hesabınızda göstereceğiniz paranın kaynağının belli olmaması sorun çıkarabilmektedir. Tapu, ruhsat gibi gayrimenkuller belgelenerek başvuruda sunulabilir. Vize başvuru dilekçesinde seyahat amacınız, kalacağınız süre, konaklamanız gibi ayrıntıları net şekilde ve doğru bir dille anlatmanız gerekmektedir.

İngiltere vizesi almak ve başvuruda bulunmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.