BLOG

Kanada Vizesi Almanın Püf Noktaları

A -A +
Kanada Vizesi Almanın Püf Noktaları

Kanada’ya seyahat etmeyi mi planlıyorsunuz? Ailenizi veya akrabalarınızı ziyaret etmek için mi seyahat edeceksiniz? Yoksa eğitim, ticaret veya başka amaçlarla seyahat etmeyi mi düşünüyorsunuz? Seyahat amacınız ne olursa olsun, Kanada’nın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uyguladığı vize rejimi nedeniyle, seyahatinizden önce Kanada Konsolosluğu’ndan vize almak durumunda kalacaksınız. Umumi (bordo) pasaport sahiplerinin yanı sıra yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşları da Kanada ziyaretlerinde vize başvurusunda bulunmak durumundadır. Başka bir deyişle Kanada, İngiltere gibi yeşil pasaportlulara da vize uygulamaktadır. 

Kanada, zor vize veren ülkelerden biri olarak kabul edilir. Ancak ilgili gereklilikleri harfiyen yerine getirdiğiniz takdirde başvurunuzun reddedilmesi için herhangi bir neden bulunmaz. Bu yazımızda Kanada’ya seyahat etmek isteyenlerin vize başvurularını kolaylaştıracak bilgileri sizler için derledik.

Kanada vize başvurunuzu üç farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan ilki online başvurudur. Online başvurular, talep edilen belgeler PDF halinde sisteme yüklendikten sonra pasaportun konsolosluğa iletilmesi suretiyle ilerler. Bu başvuru tipinde tüm aşamalar İngilizcedir; yani sorulan sorulara İngilizce cevap vermeniz beklenir. İkinci başvuru yolu, Kanada vize başvurularını kabul eden yetkili firma olan VFS Global firması aracılığıyla başvuru yapmaktır. Üçüncü yol ise başvurunuzun yetkili aracı firmalar tarafından gerçekleştirilmesidir. 

Kanada vize başvurularında dikkat etmeniz gereken birinci nokta, pasaport geçerlilik süreniz olacaktır. Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmamasına ve dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerli olmasına dikkat ediniz. Aslında bu durum tüm vize başvuruları için geçerlidir. İkinci önemli nokta da Kanada Konsolosluğu tarafından talep edilen vize evraklarının eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması olacaktır. Kanada Konsolosluğu’nun vize başvuruları kapsamında talep ettiği belgeler seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza göre değişecektir. Kimliğinizi doğrulayan belgeler, pasaportunuz, biyometrik fotoğrafınız, gelir beyanınız gibi standart belgelerin yanı sıra, örneğin şirket sahibiyseniz şirketinizin kuruluş belgesi ve ortaklık statünüzün gösterildiği belgeler, öğrenciyseniz öğrenci belgeniz, özel sektörde çalışıyorsanız “SGK İşe Giriş Bildirgesi”, “SGK Hizmet Dökümü”, “İşveren İzin Belgesi”, 18 yaşından küçükler için de onaylı muvafakatname gibi belgeler gerekecektir. Seyahat amacınız açısından, eğer aile-akraba ziyareti için gidiyorsanız Kanada’da ikamet eden yakınınız tarafından yazılı davetiye, fuara katılmak gibi ticari amaçlarla gidecekseniz fuar biletiniz, eğitim amacıyla gidiyorsanız da okul kayıt belgeniz gibi evrakların başvuru dosyanıza eklenmesi gerekir. 

Kanada vize başvurunuzun en önemli noktalarından biri, Kanada Konsolosluğu’na hitaben yazacağınız niyet mektubu olacaktır. Bu niyet mektubu, seyahatinizle ilgili tüm noktaları aydınlığa kavuşturmalıdır. Seyahat amacınız, Kanada’da ne kadar kalmayı planladığınız, özel bir durumunuz varsa buna dair bilgiler açık, eksiksiz ve doğru bir şekilde belirtilmelidir. Unutmayın ki vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için seyahatinizden sonra ülkenize döneceğiniz, yani Kanada’da illegal şekilde kalmaya devam etmeyeceğiniz kanaatinin oluşması çok önemlidir.

Yukarıda saydığımız noktalar, Kanada vize başvurularında dikkat etmeniz gereken en önemli hususlar olup bu gereklilikleri harfiyen yerine getirmeniz vize başvurunuzun olumlu sonuçlanmasında çok önemlidir. Reddedilen vize başvurularının önemli bir bölümünün eksik-hatalı evraklar nedeniyle reddedildiğini, bu nedenle zaman ve maddi kayıplar yaşanabileceğini hatırlatmak isteriz. Bundan dolayı, vize başvurunuzda profesyonel danışmanlık hizmeti almak en başta sizin yararınıza olacaktır. 

Kanada vize başvurunuzu tam yetkili A Grubu Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı acentemiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli danışmanlarımız seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgileri sizinle paylaşacak, işlemlerinizi sizin adınıza takip ederek mümkün olan en hızlı şekilde sonuca ulaştıracaktır. Bunun yanı sıra, seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz uçak bileti, konaklama rezervasyonları, seyahat sigortası gibi konularda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz. Konsolosluklarda oluşabilecek yoğunluktan dolayı vize başvuru işlemlerinizi seyahatinizden en az bir ay önce başlatmanızı tavsiye ederiz. 

Bize Ankara ve İzmir ofislerimizden ulaşabilir, dilerseniz randevu alarak alanında uzman ve tecrübeli danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz. Kanada vize işlemlerinizi gecikmeden başlatmak için hemen iletişime geçin.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.