BLOG

Portekiz Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Portekiz Vizesi Nasıl Alınır?

Portekiz, Avrupa Kıtası’nın en batısında bulunan, kendine has zengin bir kültüre ve canlı bir yaşama sahip eşsiz bir ülkedir. Görülmeye değer, küçük kırsal alanları olan Portekiz, Avrupa Birliği üyesi olup Schengen bölgesine dahildir. Dolayısıyla Portekiz’e seyahat edecek olan Umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin Schengen vizesi alması gerekmektedir. 

Türkiye ve Portekiz arasında 1843 yılından beri olumlu ilişkiler seyir etmekte olup, siyasi, ekonomik, askeri/savunma, kültür ve diplomasi alanları da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda 16 anlaşma imzalanmıştır. Dolayısıyla yalnızca turistik değil, ticari, aile birleşimi gibi çeşitli amaçlarla da Türkiye’den Portekiz’e seyahatler gerçekleşmektedir. 

Her Schengen bölgesindeki ülkede olduğu gibi Portekiz’e yapacağınız seyahatte almanız gereken vize için hazırlayacağınız gerekli evraklar seyahat amacınıza göre belirlenmektedir. Doğru kategoriden, doğru evraklarla ve prosedürleri doğru takip ederek yapacağınız başvuruların olumlu sonuçlanması en yüksek ihtimaldir. Ancak gerekli görüldüğü takdirde konsolosluklar sizden ekstra evrak talep edebilmektedir, bunun da aklınızda bulunmasında fayda var. 

Hizmet (yeşil), Diplomasi (siyah), Hususi (gri) pasaport sahipleri 90 güne kadar yapacakları konaklamalı seyahatte vizeden muaf tutulurken Umumi (bordo) pasaport sahiplerinin başvurması gereken Schengen vizesi için İstanbul ve çevresinde ikamet eden vatandaşlar Macaristan Konsolosluğuna başvurabilecekleri gibi yetkili vize acentelerinden de başvuru yapabilirler. (Portekiz ile Macaristan arasındaki anlaşma gereği Portekiz vize işlemlerine Macaristan Konsolosluğu vekalet etmektedir.) Deneyimli danışmanlardan profesyonel destek almak vizenizin olumsuz sonuçlanma riskini minimuma düşürdüğü gibi sizi maddi, manevi ve zaman kaybından da korur. 

Portekiz seyahati için Macaristan Konsolosluğu’ndan yapacağınız Schengen vize başvurusu için evraklarınızı Macaristan Konsolosluğu’nun talep ettiği üzere Türkçe-İngilizce dilinde hazırlamalısınız. Portekiz vizeniz 10-15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. İlk kez Schengen vize başvurusunda bulunan vatandaşların Vize Bilgi Sistemi kullanmakta olan Portekiz Vize Prosedürleri gereği parmak izi ibraz etmek üzere konsoloslukta olmaları gerekmektedir. Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda olan kişisel bu prosedürden muaf tutulmaktadır ancak durumlarını kanıtlayıcı tıbbi rapor vb. belge ibraz etmek zorundadırlar. Biyometri işlemleri esnasında parmaklarınızda kesik, kına veya işlemi engelleyici süs eşyasının bulunmamasına özen gösteriniz. 

Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlık firmamızla çalışmanız halinde alanlarında uzman danışmanlarımız bu süreci sizin adınıza yürütecek, parmak izi vermeniz durumunda konsolosluktaki görüşmeniz sırasında size eşlik edecektir. İzmir ve Ankara’daki ofislerimizi ziyaret ederek Portekiz Vizesi hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir, aklınıza takılan sorular hakkında danışmanlarımızdan birebir bilgi alabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.