BLOG

Schengen Vizesi İle 26 Ülkeyi Sorunsuz Gezin!

A -A +
Schengen Vizesi İle 26 Ülkeyi Sorunsuz Gezin!

Schengen Bölgesi Avrupa Birliği’nin çoğunu kapsar. İçinde ise başlıkta belirtildiği gibi 26 adet ülke vardır. Bu bölge sınırları içerisindeki bir ülkeden Schengen vizesi alan herhangi bir kişi, vize aldığı ülkeyle birlikte diğer ülkelere de giriş hakkı kazanır. Avrupa’yı gezmek isteyen pek çok kişi bu vizelere başvurmaktadır. Ayrıca yalnız turistik açıdan değil, Schengen ülkelerinde çalışmak, okumak isteyen insanlar için de iyidir. 

Bir Schengen vizesi ile şu ülkeleri gezebilirsiniz;

Batı Avrupa - İskandinavya

Almanya, İspanya, İtalya, Liechtenstein, Avusturya, Fransa, Malta, Portekiz, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Finlandiya, İsveç, Norveç, Danimarka, İzlanda.

Orta Avrupa - Balkanlar

Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Yunanistan, Litvanya, Estonya, Letonya, Slovakya.

Schengen Vize İşlemleri

Schengen vize işlemleri alınacağı ülkelerin konsolosluk veya büyükelçiliklerine başvurularak başlatılıyor. Vize sürecinde yetkililerin öncelikli olarak dikkat ettikleri konu güven. Bunun anlamı, Schengen vizesi almak istiyorsanız vatandaşı olduğunuz ülkedeki ikametinizi, maddi durumunuzu, ziyaret sonrasında da ülkenize döneceğinizi açıkça beyan etmeniz isteniyor. Vize mülakatında size yöneltilen soruları açıklıkla yanıtlamalı ve sizden istenen evrakları eksiksiz olarak sunmalısınız. 

Detaylı İşlemler

Vize sürecinde Schengen ülkeleri yetkilileri, göstereceğiniz banka hesap özetinizi de titizlikle incelemekteler. Bu sebepten dolayı banka hesabınızda bu ülkede kalacağınız süre boyunca giderlerinizi karşılayabileceğinizi kanıtlamanız gerektiği gibi, hesap hareketlerinizin de sıradan olması beklenir. Örneğin tek seferde çok büyük bir miktar para yatırmamalısınız, bu inceleme sürecinde görüntülenecektir.

Bu vizeye başvuran turistler ayrıca, seyahat sağlık sigortalarını yaptırmalı ve uçak/otel rezervasyonlarını da vize sürecinden evvel ayarlamalı ve belgelemelidirler. Burada dikkat edilecek olan hususlardan biri, seyahat sağlık sigortanızın süresinin kalacağınız süreye paralel olması. Bu süreler arasında bir uyuşmazlık tespit edilmesi durumunda vize başvurunuzun iptali söz konusu olabilir.

Profesyonel Yardım Alın

Vize başvuruları seyahat yapmayı sevenlerin en çok problem yaşadığı konudur. Ülkelerin vize politikaları çevresel politik faktörlere göre hızla değişkenlik gösterebiliyor. Bu aşamada yapacağınız en ufak hata başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilir. Olumsuz başvurularınız sonraki vize başvurularınıza da aynı etkiyi yapacaklardır. 

Bu süreci tek başınıza geçirmek yerine bir vize danışmanlık merkezine başvurabilirsiniz. Profesyonel vize danışmanlığı firmaları vize başvurusu süreçlerinizi sizin yerinize üstlenip takip ederler ve başvurularınızın olumlu yanıtlanmasını garanti ederler. 

Eğer profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız Re-Vize Danışmanlık’a sitemizde yer alan online randevu formunu doldurarak ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.