BLOG

Şoför Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Şoför Vizesi Nasıl Alınır?

Uzun yol şoförlerinin uluslararası yolculuk yapabilmesi için alması gereken izin belgesine şoför vizesi denmektedir. Bu vize türünün bir diğer ismi nakliye vizesidir. Her ülkenin kendine göre bir prosedürü olduğu için, bu konuda en doğru bilgiyi uzman eğitim danışmanlarımız aracılığı ile alabilirsiniz. Ayrıca bu prosedürler çeşitlilik gösterdiğinden dolayı, başvuru sürecinde de dikkatli olunması son derece mühimdir. Bu gibi süreçlerde bugün artık konsolosluklar dahi bir danışmanlık firması aracılığı ile vize başvurularını yürütmenin olumlu yönde bir hamle olduğunu söylemektedir. Peki şoför vizesi nasıl alınır? Gelin bir kaç ülkenin şoför vizesi detaylarına hep birlikte bakalım.

Almanya Şoför Vizesi

Almanya şoför vizesi, Almanya’da yük ve yolcu taşıyacak kişilerin başvurması gereken bir vize türüdür. Uzun süreli oturma izni veren bir vize değildir. Şoför vizesi alan kişiler Almanya’da 6 aylık süreyle toplam 90 gün konaklayabilirler. Şoför vizesi alabilmek için bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Hazırlayacağınız evrakların son derece titiz bir şekilde hazırlanıp ilgili konsolosluğa sunulması çok önemlidir. Aksi takdirde yapacağınız en ufak bir hata vizenizin reddine sebep olabilir ve ne yazık ki bu yüzden maddi-manevi kayıplar yaşayabilirsiniz. İlk kez Schengen vizesi alıyorsanız, 2014’te yürürlüğe giren prosedür gereğince parmak izi vermek için konsolosluğa gitmeniz şarttır.

İngiltere Şoför Vizesi

İngiltere şoför vizesi, Birleşik Krallık sınırları dâhilinde taşımacılık yapacak kişiler tarafından alınması gereken bir vize türü olup kısa süreli vize kategorisindedir. Dolayısıyla D tipi vize türüne girmemekle birlikte C tipi vize kategorisinde yer almaktadır.  İngiltere’den şoför vizesi alabilmek için standart evrakların yanı sıra başvuru tarihinden önce Schengen ülkelerine yaptığınız seferler hakkında şahsen imzaladığınız bir beyanname sunmanız ve geçerli sürücü ehliyetiniz talep edilir. Standart evraklar arasında pasaport, çalıştığınız şirketin antetli kağıdına İngilizce ve İngiliz Konsolosluğu’na hitaben yazılmış vize talep dilekçesi, güncel şirket evrakları, SGK işe giriş belgesi ve hizmet dökümü, seyahat sigortası vb. belgeler bulunmaktadır.

Diğer ülkelerin vizeleri hakkında detaylı bilgi almak, vize başvurusunda bulunmak ve uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek için online iletişim formumuzu doldurabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi de ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.