BLOG

Corona Sonrası Vize Başvurularında Elçiliklerde Yığılma Olmaması İçin Ne Yapmalı?

A -A +
Corona Sonrası Vize Başvurularında Elçiliklerde Yığılma Olmaması İçin Ne Yapmalı?

Bilindiği üzere yaşanan corona virüs salgını sebebi ile yaklaşık 4 aydır yurt içi ve de yurt dışı seyahatler iptal olmuştu. Haziran ayı ortası itibari ile artık yurt dışı uçuşlar ve seyahatler başladı. Ülkeler aldıkları önlemleri ve seyahatlerde yapılması gerekenleri halka açıklayarak bu süreçte nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini kişilere aktarmış oldu. Sınırların açılmasına ise yaklaşık 2 ay kaldı. Peki elçilikler açıldığı zaman, vize başvurularında yığılma olmaması için ne yapmak gerekir? Elçilikler tüm başvuruları zamanında değerlendirebilecekler mi? Ne gibi önlemler alınmalı?

Vize Süreci Ve Detayları

Vize süreci, yurt dışına çıkacak kişiler için çok önemli bir süreçtir. Ziyaretçilerin bu dönemde titiz olması ve her bir ayrıntıyı detaylı bir şekilde incelemesi gerekmektedir. Vize türleri seyahat amacına ve kişilerin çalışma durumuna göre değişkenlik gösterdiği için istenilen belgeler, hazırlanacak olan evraklar vb. konular da değişkenlik göstermektedir. Bu evrakların takibi, belgelerin düzgün hazırlanması ve hepsinden de önce vize türünün doğru seçilmesi önemli ayrıntılar arasında yer almaktadır. Yapılabilecek en ufak bir hata vize reddine sebep olmakta ve kişileri maddi ve manevi bir çok kayıplara sürükleyebilmektedir. Yurt dışına çıkacak kişilerin mutlaka yanında bulundurması ve hazırlaması gereken bir takım belgeler vardır. Bunlardan ilki elbette vizedir. İkinci olarak ise yurt dışı seyahat sağlık sigortasının mutlaka yapılması gerekmektedir. Tüm AB ve Schengen ülkeleri başta olmak üzere birçok ülke vize alımı sırasında ve kendi ülkelerine girişte seyahat sağlık sigortasını zorunlu hale getirmişlerdir. Dolayısıyla ziyaretçilerin vize ile birlikte sağlık sigortalarını hazırlamaları son derece mühimdir.

Elçiliklerde Vize Randevularında Yığılma Olmaması İçin Yapılması Gerekenler

Schengen vizesi, toplamda 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşmayı sağlayan önemli bir vize türüdür. Özellikle gezginlerin, çalışanların, eğitim amacı ile gidenlerin ve turistlerin sıklıkla başvurduğu bir vizedir. 26 ülke arasında  Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Lihtenştayn, Norveç, İzlanda ve İsviçre bulunmaktadır. İçinde barındırdığı prosedürlerden dolayı başvuru sürecinde son derece titiz olunmalıdır. Son derece titiz detayları bünyesinde barındıran Schengen vize başvurularında yığılma olmaması için yapılması gereken en önemli adım, randevu sistemine kayıt olmaktır. Eğer randevu alarak vize başvurusunda bulunursanız, elçilikler size vize başvurularında öncelik tanıyacaktır.

Randevu sistemi hakkında detaylı bilgi almak ve vize başvurusunda bulunmak için online iletişim formumuzu doldurabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.