BLOG

Corona Virüs Biter Amerika Vize Süreniz Bitmez

A -A +
Corona Virüs Biter Amerika Vize Süreniz Bitmez

Çin’in Hubei eyaleti Wuhan şehrinde meydana gelen olaylardan sonra Corona virüs, tüm dünya tarafından merak edilen bir konu oldu. Akciğer hastalığına neden olabilen ve tedavi edilmediğinde ağır sonuçları olabilen hastalık ne yazık ki bir çok ülkede görüldü. Bu durum yurt dışına çıkacak kişileri de tedirgin etmekte ve hatta bir çok kişi yine aynı sebepten dolayı seyahatini ertelemektedir. Ancak özellikle uzun süreli vize alacak kişiler, seyahatini şuanda gerçekleştirmese bile, virüs tehlikesi geçtiği an yurt dışına çıkabilirler. Bu yazımızda özellikle uzun süreli vizelerde tercih edilen bir vize türü olan Amerika vizesi ile ilgili süreçleri ve detayları inceledik.

Amerika Vize Prosedürleri

Amerika Birleşik Devletleri günümüzde en çok ziyaret edilen ülkelerden biridir. Dünyanın en büyük toprak bütünlüğüne sahip ülkelerinden biri olan Amerika, ekonomik olarak güçlü, başarılı bilimsel ve teknolojik çalışmalara imza atan, aynı zamanda sanat dallarında da merkezi konumda yer alan bir ülkedir. Dolayısıyla dünyanın dört bir yanındaki insanların çeşitli sebeplerle dikkatini çekmeyi başarmaktadır. Amerika vize prosedürleri, diğer ülkelerin başvurularından farklı olarak, konsolosluk randevusu talep etmektedir. Konsolosluktan randevu alarak, görevli ile birebir görüşmenizi içeren bu prosedür, genel olarak başvuru yapanların gözlerini korkutsa da aslında evraklarınızın tam olması, ziyaret amacınız ile ibraz ettiğiniz evrakların uyuşması halinde çekinmeniz gereken hiçbir durum söz konusu değildir.

Başvuru Süreci Ve Detayları

Konsolosluk ile yapacağınız görüşme bireysel olarak Amerika vizesine başvuran herkesin katılması zorunlu olan bir görüşmedir. Seyahatinizin amacını ve detaylarını anlattığınız bu görüşmede konsolosluk görevlisini, seyahatinizde amacınızdan çıkmayacağınıza ve ülkenize geri döneceğinize ikna etmeniz amaçlanmaktadır. Başvuru sürecinizin sıkışık ve riskli ilerlememesi için konsoloslukların yoğun olabileceği ve sizden ekstra evrak talebinde bulunabileceğini göz önünde bulundurarak seyahatinizden 6-8 hafta öncesinde başvuru işlemlerinizi başlatmanızı tavsiye ederiz.

Amerika vizesi başvuru sürecinde mesleğinize göre değişiklik gösteren bazı evrakları Amerikan konsolosluğuna sunmanız gerekmektedir. Ayrıca diğer ülkelerin aksine Amerikan Konsolosluğu başvuran herkesle birebir görüşme talep etmektedir. Evraklarınızı tamamladıktan sonra konsolosluktan randevu alarak görüşmeye giderek ziyaret amacınızı bir de sözlü olarak ibraz ediyorsunuz. Bu birebir görüşme genellikle kişilerde stres yaratsa da evraklarınız tam olduğu ve amacınız evraklarınız ile örtüştüğü sürece stres yapmanız gereken bir konu değildir.

Uzman danışmanlarımız, Amerika vizesi almanız için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, mülakat stratejisi konusunda danışmanlık sağlayarak işlemleri sizin adınıza yürütüp hızla sonuçlandıracaktır. Vize başvuru işlemlerinizi vakit kaybetmeden başlatmak, Amerika vizenizi sorunsuz almak için bize Ankara, İstanbul ve İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.