BLOG

D Tipi Schengen Vizesi Almanın Püf Noktaları

A -A +
D Tipi Schengen Vizesi Almanın Püf Noktaları

Yirmi üçü Avrupa Birliği üyesi olmakla birlikte toplamda 26 Avrupa ülkesini kapsayan Schengen Anlaşması’na taraf olan ülkeler, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından sık ziyaret edilen Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Yunanistan, Avusturya gibi ülkeleri kapsadığından dolayı, ülkemizde en sık başvurulan vizedir. Bununla birlikte, özellikle Avrupa ülkeleri arasında serbest dolaşım ayrıcalığı tanıması nedeniyle, Schengen vize başvuruları titiz incelemelere ve yoğun prosedürlere tabidir.

Schengen vizeleri, genel hatlarıyla kısa süreli “C tipi” ve uzun süreli “D tipi” Schengen vizeleri olarak ikiye ayrılır. İki vize kategorisi arasındaki sınır, Schengen ülkelerine yapacağınız seyahatin toplamda 90 günü aşıp aşmamasına göre belirlenir. 90 günü aşan ve bu nedenle oturma veya çalışma izni gerektiren Schengen vizeleri, “D tipi Schengen vizesi” olarak bilinir. 

D tipi Schengen vizesi, oturma veya çalışma izni gibi ayrıcalıklar sağladığı ve AB vatandaşlığı için önemli bir adım olarak görüldüğünden dolayı, C tipi Schengen vizelerine kıyasla daha titiz incelemelere tabidir. Biz de bu yazımızda D tipi Schengen vizesi almanın püf noktalarını sizler için açıklamak istedik.

D tipi Schengen vizeleri, halk arasında “evlilik vizesi” olarak bilinen aile birleşimi vizesi, uzun süreli eğitim vizesi ve çalışma vizesini kapsar. Farklı ülkelerin prosedürleri değişiklik göstermekle birlikte bazı ortak noktalardan bahsetmek mümkündür.

D tipi Schengen vize başvurularında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, vize başvuru evraklarınızın doğru bilgilerle ve eksiksiz bir şekilde hazırlanmasıdır. Eğer aile birleşimi vizesine başvuruyorsanız sizin ve eşinizin kimlik, vatandaşlık, gelir düzeyi ve çalışma durumunu gösteren belgeler ve formların doğru ve profesyonel bir anlayışla hazırlanması son derece önemlidir. Schengen D tipi vizelerinin değerlendirme süreci diğer vizelere nazaran daha uzun sürdüğü için evrak ve belgelerle ilgili hatalar sürecin haddinden fazla uzamasına, ekstra masraflara ve hatta reddedilmesine neden olacağından dolayı bu sürece azami özen gösterilmelidir.

D tipi vize başvurularınızda dikkat etmeniz gereken ikinci önemli nokta, vize mülakat stratejisidir. D tipi vize başvurusunda konsolosluk görevlileri tarafından mülakat sürecine tabi tutulabilirsiniz. Bu mülakatın temel amacı, ilgili ülkede yaşayabilmek için gereken yeterliliklere, kültür düzeyine ve diğer becerilere sahip olup olmadığınızı değerlendirmektir. D tipi vize mülakatında takınacağınız tavır, sorulara yanıt verme şekliniz, bilgi düzeyiniz gibi konular son derece önemli ve belirleyici olup konsolosluk görevlilerini gideceğiniz ülkenin standartlarına adaptasyon konusunda herhangi bir sorun yaşamayacağınız ve hiçbir güvenlik endişesi teşkil etmeyeceğiniz konusunda ikna etmeniz gerekecektir. 

Yukarıda bahsettiğimiz iki önemli nokta, vize başvurunuzun sonucunu belirleyici nitelik taşıdığı için, profesyonel destek almak en başta sizin yararınıza olacaktır. D tipi Schengen vize başvurularınızda uzman Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimize güvenebilirsiniz. Bugüne kadar binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden tecrübeli ekibimiz, evraklarınızın doğru ve profesyonel bir anlayışla hazırlanması ve mülakat stratejileri konusunda ihtiyacınız olan tüm bilgileri size sağlayarak işlemleri sizin adınıza yürütüp takip edecek ve hızla sonuçlanmasını sağlayacaktır. Schengen D tipi vize başvuruları hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek ve dilerseniz vize başvuru işlemlerinizi hemen başlatmak için Ankara veya İzmir ofislerimizle irtibat kurabilir, dilerseniz randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. Vize başvurularınızda işinizi şansa bırakmamak, vakit ve nakit kaybı yaşamamak için Re-Vize’yi tercih edin! 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.