BLOG

D Tipi Ve Schengen Vizesi Gibi Uzun Dönem Vizenizi Kısa Sürede Alabilirsiniz

A -A +
D Tipi Ve Schengen Vizesi Gibi Uzun Dönem Vizenizi Kısa Sürede Alabilirsiniz

D tipi ve Schengen vize türleri, uzun süreli seyahatleriniz için almanız gereken vize türüdür. Turizm, eğitim, ticaret v.b amacınız her ne olursa olsun T.C vatandaşı olarak, vize uygulayan bir ülkeyi uzun süreli ziyaret etmek istiyorsanız, D tipi ya da Schengen vizesi almalısınız. Bu işlemler bazı titiz detaylar barındırmaktadır. Özellikle Avrupa ülkeleri bu konuda hassas prosedürler uygulamaktadır diyebiliriz. Son derece önemli olan bu vize türlerini kısa sürede almanız mümkündür.

Schengen Vizesi Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Adını 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından alan Schengen vizesi, Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğuna seyahat edebilmeye izin veren bir vize türüdür. 26 ülkeye serbest dolaşım hakkı tanıyan bu uygulama, özellikle uzun süreli Avrupa seyahatleriniz için almanız gereken bir belgedir. Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka,Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre Schengen bölgesi ülkeleridir. Bu ülkelerden birine alacağınız bir vize ile diğer ülkeleri rahatlıkla gezebilirsiniz.

Schengen Vizesi Kaç Günde Çıkmaktadır?

Schengen vizesinin çıkış süreci vize başvurunuzun türüne göre değişmektedir. Fakat genel olarak bu vize türü 15 ile 30 iş günü arasında çıkabilmektedir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta vardır. İlgili konsolosluğun sizden istediği evrakların eksiksiz ve tam sunulması gerekmektedir. Diğer türlü vizeniz olumsuz sonuçlanabilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise, bu tarz durumlarda profesyonel bir yardım almanın önemidir. Profesyonel bir destek vize sürecinde sizi hem maddi ve manevi kayıplardan koruyacak hem de vizenizin kısa sürede çıkmasına olanak tanıyacaktır.

D Tipi Vize Türü Nedir?

D tipi vize türü ise, örneğin Macaristan'a eğitim almak için gidiyorsanız, başvuracağınız vize türü D tipi vize olacaktır. Ya da ticari amaçlı bir ülkeyi ziyaret etmeniz gerekiyorsa, yine bu vize türüne başvurmanız gerekmektedir. Evraklarınız arasına seyahat tipinize göre sizden istenen belgeler konulması gerekmektedir. Burada ayrıca dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise seyahatinizi karşılayacak maddi gücünüz olduğunu ispatlamaktır. Konsolosluklar bu tarz püf noktalara oldukça dikkat etmektedirler.

Her türlü vize işlemlerinizi hem kısa sürede çıkarmak hem de maddi-manevi kayıplarınızı önleyebilmek adına Re-vize'nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek, vize danışmanlarımızdan profesyonel bir yardım talebinde bulunabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.