BLOG

D Tipi Vize Ne İşe Yarar?

A -A +
D Tipi Vize Ne İşe Yarar?

D tipi vize, uzun süreli seyahat edecek turistlerin yakından tanıdığı bir vizedir. Uzun süreli Schengen vizesi olarak da bilinen D tipi vize, aile birleşimi, çalışma ve eğitim gibi nedenler dolayısıyla 26 Avrupa ülkesinin içinde bulunduğu Schengen protokolüne dahil bir şekilde, Avrupa’da 90 günden uzun konaklayacak kişilerin başvurması gereken vize türüdür.

D Tipi Schengen Vizesine Dair

D tipi Schengen vizeleri, aile birleşimi yapacak, çalışacak veya uzun süreli akademik eğitim alacak kişinin bu süreçleri gerçekleştireceği ülkelerden alınmaktadır. Schengen vizesi teknik olarak tüm Avrupa ülkelerine giriş sağlamaktadır. Ancak D tipi vize konusunda Schengen Bölgesi’ne giriş yapacağınız ülke üzerinden başvuru yapmanız önemlidir. Mesela çalışma vizesi için başvuracaksanız başvurunuzu çalışacağınız işyerinin kayıtlı olduğu ülkeden yapmanız zorunluluktur. Bunun aksi olursa daha sonraki vize başvurularınızda ek prosedürlere ve denetimlere tabi tutulmanız gayet olasıdır.

D Tipi Schengen Vizesi Alırken Ne Yapmalı?

D tipi Schengen vizeleri son derece ayrıcalıklı sosyal haklar sunan vize türleridir. Ayrıca AB ülkeleri genelinde kullanacağınız serbest dolaşım hakkı, oturma izni ve çalışma izni konuları da bu vizenin alanına dahildir. Bundan dolayı D tipi Schengen vizesi ciddi incelemeler ve titiz değerlendirmeler sonucunda verilen vize türleridir. Bu sebepten dolayı da dikkat etmeniz gereken pek çok nokta mevcuttur.

D Tipi Schengen Vizesi Alırken Dikkat Edilecekler

D tipi Schengen vizesi başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi başvurunuzun doğru kategori kapsamında yapılmasıdır. Doğru ve eksiksiz bilgi ve belgelerle yapılacak başvuru çok mühimdir. Bu doğrultuda konsolosluklar tarafından pek çok evrak talep edilmektedir. Mesela aile birleşimi vizesi alırken konaklayacağınız evin metrekare sınırı dahi önem arz eder. Her ayrıntı prosedürlere uygun açıklanarak beyan edilmelidir. Herhangi bir ayrıntıya gereken özen gösterilmediği takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır.

D tipi vize başvurularında dikkat edilmesi gereken bir diğer mühim nokta da uluslararası konjonktüre bağlı olarak ani değişikliklere uğrayabilen prosedürlerdir. Çünkü başvurular konsolosluklarca her zaman en güncel prosedürlere göre kabul edilerek sonuçlandırılmaktadır.

Schengen D tipi vize başvurularının tabi tutulduğu titiz prosedürler ve değişebilen konjonktürel durumlar sebebiyle bu konuda profesyonel destek almanız da son derece önemlidir. Çünkü bu durumun farkında olan konsolosluklar ve işin duayenleri de D tipi vize alırken profesyonel yardım almanızı önermektedirler. Alınacak profesyonel bir yardım sayesinde vize prosedürünüzü çok kısa zamanda sonuçlandırmanız ve olumlu bir yanıt almanız gayet mümkündür.

Tüm vize işlemleriniz için maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamamak adına Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İstanbul, İzmir ve Ankara ofislerini ziyaret ederek vize konusunda uzman yardımcılarımızdan destek alabilirsiniz.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.