BLOG

D Tipi Vize Nedir? Nasıl Alınır?

A -A +
D Tipi Vize Nedir? Nasıl Alınır?

D tipi vize olarak bilinen uzun süreli Schengen vizeleri; aile birleşimi, eğitim, çalışma gibi nedenlerle, toplamda 26 Avrupa ülkesinin dahil olduğu Schengen Birliği topraklarında 90 günden uzun süreyle konaklayacak kişilerin başvurması gereken vize kategorisinin genel adıdır.

D tipi Schengen vizeleri, kişinin aile birleşimi yapacağı, çalışacağı veya uzun süreli eğitim (dil eğitimi veya akademik eğitim) alacağı ülkeden alınır. Schengen vizesi teknik anlamda tüm Avrupa ülkelerine giriş izni sağlasa da Schengen bölgesine giriş yaptığınız ülke çok önemlidir. Bu nedenle, örneğin çalışma vizesi için başvuracaksanız, başvurunuzun çalışacağınız işyerinin kayıtlı bulunduğu ülkeye yapılması bir zorunluluktur ve Schengen vizenizi aldıktan sonra Schengen bölgesine bu ülkeden giriş yapmanız çok önemlidir. Aksi takdirde daha sonraki vize başvurularınızda ek prosedürlere ve incelemelere tabi tutulabilirsiniz.

D tipi Schengen vizeleri, Avrupa ülkeleri genelinde kullanabileceğiniz serbest dolaşım hakkı ve ilgili Avrupa ülkesinde oturma izni ve çalışma izni gibi son derece ayrıcalıklı sosyal haklar sunduğundan dolayı, ciddi incelemeler ve titiz değerlendirmeler sonucunda verilen bir vize türüdür. Dolayısıyla, bu başvurularda dikkat etmeniz gereken pek çok nokta olacaktır.

D tipi Schengen vizesine başvururken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, başvurunuzun doğru vize kategorisi kapsamında, doğru ve eksiksiz bilgi ve belgelerle yapılmış olmasıdır. Bu doğrultuda konsolosluklar tarafından pek çok evrak talep edilmektedir. Örneğin, aile birleşimi vize başvurularında konaklayacağınız evin metrekare sınırı dahi önem taşımakta olup her ayrıntı ilgili prosedürlere uygun bir şekilde açıklanarak beyan edilmelidir. Herhangi bir ayrıntıya gereken özen gösterilmediği takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir ve bu nedenle pek çok maddi-manevi kayıp yaşayabilirsiniz. 

D tipi vize başvurularınızda dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da uluslararası konjonktüre bağlı olarak ani değişikliklere uğrayabilen prosedürler hakkında güncel bilgiye sahip olmaktır. Zira başvurular konsolosluklar tarafından her zaman en güncel prosedürlere göre kabul edilerek sonuçlandırılmakta olup bu değişikliklerin takibi büyük önem taşır.

Schengen D tipi vize başvurularının tabi tutulduğu titiz prosedürler ve değişebilen konjonktürel durumlar nedeniyle bu konuda profesyonel destek almanız en başta sizin yararınıza olacaktır. Zira bu durumun farkında olan konsolosluklar da profesyonel vize danışmanlık firmalarından destek almanızı tavsiye etmektedir. Uzun süreli Schengen vizesi için başvuru yapmayı düşünüyorsanız, bugüne kadar binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden tam yetkili (TÜRSAB A Grubu) acente statüsündeki Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimize güvenebilirsiniz. Uzman ekibimiz, D tipi vize başvurunuz için tüm güncel bilgileri sizlerle paylaşacak, ilgili konularda hukuki danışmanlık sağlayarak tüm işlemleri sizin adınıza yürütecek ve hızla sonuçlandıracaktır. Bunlar dışında, seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz uçak bileti, konaklama ve seyahat sigortası gibi konularda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz. Sorunsuz D tipi vize için Re-Vize’yi tercih edin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.