BLOG

Danimarka Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Danimarka Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Resmi adıyla Danimarka Krallığı, Kuzey Avrupa’da yer alan bir İskandinav ülkesidir. İskandinav ülkelerinin en küçüğü olan ülke dünyanın en yeşil ülkelerinden biri olup en yaygın ulaşım aracı bisiklettir. Otobüs ve tren ağı ise şehirler arası ulaşımda oldukça gelişmiş olup en iyi seçenektir diyebiliriz. 

Çocukluğunuzda hatta yetişkinliğinizde oynamış olabileceğiniz, dünyanın en popüler oyuncak markalarından biri olan Lego, Danimarka’da doğmuştur. Tabii bu konuda da hem eğlenceli hem de en fazla seçeneğe sahip Lego mağazaları kolaylıkla bulunabilmektedir. Spor aktivitelerinin de oldukça yaygın ve önem verildiği Danimarka’da futbol, jimnastik, hentbol ve golf ulusal sporların başında yer almaktadır. 

Danimarka, Avrupa Birliği, Euro bölgesi ve Schengen vizesine dahil bir ülkedir. Schengen vizesi tüm tarafların ortak prosedürleri gereğince Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından umuma mahsus pasaport sahiplerine vize uygularken, hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahiplerine 90 güne kadar vize uygulamamaktadır. 

Herhangi bir sebeple Danimarka’ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlardan umuma mahsus pasaport sahiplerinin, amaçlarına uygun olan kategoriden başvuru yaparak vize alması gerekmektedir. Schengen vize başvurusu yaparken gerekli evrak ve izlemeniz gereken prosedürleri kategoriler belirlemektedir. Bu kategorileri ise seyahat amacınız, yaşınız, ne kadar kalacağınız ve mesleğiniz belirlemektedir. Dolayısıyla kategorinizi doğru seçmeniz ve prosedürleri doğru izlemeniz sorunsuz vize almanız için oldukça büyük önem arz etmektedir. 

Danimarka konsolosluğundan, elçiliğinden veya Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı gibi yetkili vize danışmanlıklarından yapabileceğiniz Schengen vize başvurusunda prosedürler sık sık değişiklik göstermekte, konsoloslukların istedikleri evraklar değişebilmekte veya yenisi eklenebilmektedir. Başvuru yaparken ihtiyacınız olacak belli başlı evraklar vardır. 10 yıldan eski ve yıpranmış olmayan, en az 2 adet boş sayfası bulunan ve güncel bilgilerinizi içeren pasaport bunlardan ilki ve en önemlisidir. 2 adet uygun ölçülerde çekilmiş, güncel halinizi yansıtan ve 6 aydan eski olmayan biometrik fotoğrafınız da standart evrak listesinde yer almaktadır. Vize başvuru formu da her kategori için doldurulması gereken bir evrak olup içeriğindeki bilgilerde seyahat amacınıza yönelik kısımlar olabilmektedir. Başvuru formunuzun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması oldukça önemlidir. 

Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın alanında uzmanlaşmış deneyimli danışmanları ile sorunsuz Danimarka Schengen vizesi almak için hemen iletişime geçin. Vize danışmanlarımız doğru kategoriden başvurmanıza, gerekli evrakları hazırlamanıza yardımcı olurken süreci sizin adınıza yürüterek uzun süreli vize alırken yorulmamanızı sağlayacaklardır. 

İletişim adreslerimizle bize ulaşabilir, randevu alarak İzmir ve Ankara’daki ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Schengen vizesine başvurmanız için gereken bütün bilgileri danışmanlarımızdan alabilir, ayrıca uçak bileti, seyahat sağlık sigortası ve konaklama gibi konularda da ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.  

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.