BLOG

Danimarka Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

A -A +
Danimarka Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dünyanın en mutlu ülkesi olarak kabul edilen Danimarka, Kuzey Avrupa’da yer alır ve İskandinav ülkelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Danimarka’nın sadece Almanya ile kara sınırı bulunmakta olup dünyanın en büyük adası olan Grönland ve Faroe Adaları da Danimarka topraklarına dahildir. Bununla birlikte, İsveç ve Danimarka bir köprü ile birbirlerine bağlıdır. Deniz üstünde ve denizin altında ilerleyen Oresund Köprüsü, yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda olup Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ı İsveç’in Malmö şehrine bağlar. 

Danimarka kraliyet ailesi, 1000 yıldan uzun tarihiyle dünyanın en eski monarşisi olarak bilinir. Ancak monarşisi büyük ölçüde sembolik olup Danimarka dünyanın en demokratik ülkelerinden biridir ve AB üyesidir. Avrupa Birliği üyesi olması itibariyle, AB üyeleri (ve İzlanda, Norveç ile İsviçre) arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Birliğine de taraf olan Danimarka, bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize rejimi uygulamaktadır. Peki, Danimarka vizesi nasıl alınır?

Danimarka vizesi hakkında bilmeniz gereken ilk nokta, vize kurallarının pasaportunuza göre değişeceğidir. Yeşil, siyah ve gri pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Danimarka’ya 90 günü aşmayan seyahatlerinde vizesiz konaklayabilirler. Bordo (umumi) pasaport sahipleri ise Danimarka’ya yapacakları seyahatlerde vize başvurusunda bulunmak durumundadır.

Danimarka vize başvuruları, Schengen vizesi kapsamında bulunup Ankara’da bulunan Danimarka Büyükelçiliği ve İstanbul’da bulunan Danimarka Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilir. Danimarka vize başvurunuzda büyükelçilik veya başkonsolosluk tarafından talep edilen evraklar, seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza göre değişecektir. Bu evraklar arasında pasaport, biyometrik fotoğraf gibi kimliğinizi tanımlayan belgelerin yanı sıra gelirinizi belgeleyen dokümanlar da bulunur. Öğrenciyseniz veya çalışmıyorsanız, Danimarka’ya yapacağınız seyahatlerin masrafları bir sponsor tarafından karşılanacaksa, sponsorunuzun gelirini ve masraflarınızı karşılamaya yönelik taahhüdünü başvuru dosyanıza eklemeniz gerekecektir. Eğer davetiye üzerine gidiyorsanız, Danimarka’da ikamet eden yakınınızın kimlik bilgilerini gösteren belgeler ve resmi davetiye mektubunu ibraz etmelisiniz. Kamu veya özel sektörde çalışıyorsanız, SGK Hizmet Dökümü, İşe Giriş Bildirgesi gibi belgelerin hazırlanarak başvuru dosyanıza eklenmesi gerekecektir. Danimarka vizesi için hazırlamanız gereken evraklar hakkında daha ayrıntılı bilgileri web sitemizin ilgili sayfasında bulabilirsiniz.

Danimarka vize başvurularınızı tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Alanında uzman ve profesyonel vize danışmanlarımız, Danimarka seyahatiniz için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, ihtiyaç olması halinde randevunuzu organize edip size eşlik edecek, vize dilekçenizin hazırlanması gibi konularda destek sağlayacak, tüm işlemleri sizin adınıza takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Ayrıca, seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz uçak bileti, konaklama ve diğer konularda ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Unutmayın, vize başvuru işlemleri pek çok ayrıntılı prosedüre tabi olduğu için profesyonel danışmanlık hizmeti almak en başta sizin yararınıza olacaktır. Vize başvurunuzu gecikmeden başlatmak ve zamandan kazanıp profesyonel danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak için Re-Vize’yi tercih edin.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.