BLOG

Davetiye ile Almanya'ya Gitmek için Gerekli Belgeler

A -A +
Davetiye ile Almanya'ya Gitmek için Gerekli Belgeler

Avrupa Birliği'nin kurucu ortak üyelerinden biri olan Almanya, bugün dünyanın 4. büyük ekonomisidir. Avrupa kıtasının göbeğinde yer alan konumu, güçlü sanayisi ve gelişmiş teknolojisiyle Almanya, dünya çapında popüler bir seyahat merkezidir. Almanya’da yaşayan Türk nüfusunu da göz önüne aldığımız zaman sadece dünya çapında değil, Almanya ve Türkiye arasında da yoğun bir turist akışından bahsetmek mümkün olmaktadır. Ülkeye bir çok vize türü ile gitmek mümkündür. Vizeniz için hazırlayacağınız belgelerin arasında davetiye olması, son derece mühimdir. Zira davetiye, vize alımlarını kolaylaştıran etkili bir evraktır. Peki davetiye ile birlikte Almanya'ya gitmek için gerekli olan belgeler nelerdir?

Vize Davetiyesi Nedir?

Almanya Konsolosluğu, vize başvurunuzu yaparken Almanya’da kalacağınız sürede nerede konaklayacağınızı bilmek isteyecektir. Almanya’ya tatil vb. amaçlarla gidip otel veya hostel gibi seçeneklerde konaklayacak kişiler, konaklayacakları otel veya hosteldeki rezervasyonlarını ibraz ederek konaklama beyanlarını gerçekleştirebilir. Ancak aile-arkadaş ziyareti gibi durumlarda genellikle ziyaret edilen kişinin evinde konaklandığı için, bu beyanın resmi davetiye yoluyla yapılması gerekmektedir. Bu bakımdan Almanya vize davetiyesi, Almanya’da ikamet eden yakınınızın seyahatiniz süresince onun yanında konaklayacağınızı taahhüt eden bir yazılı davetiyedir.

Vize Belgeleri Ve Davetiye

Almanya’ya davetiye ile gitmek için ekstra bir evrağa ihtiyacınız yoktur. Davetiye daha geniş ve uzunca bir vize sürecinin önemli bir parçasıdır sadece. Bu sebepten dolayı da kendi içerisinde farklı bir prosedüre sahip değildir. Almanya’ya davetiye ile gitmek için tek ihtiyacınız olan şey bu ülkede yaşayan bir yakınınız veya akrabadır. Şayet Almanya’ya bir iş ziyareti için gidiyorsanız da özel veya resmi bir kurum ile irtibatta olmanız yeterlidir.

Almanya Vizesi

Kendine has tarihi dokusu, bünyesinde barındırdığı sanatsal faaliyetlerin çokluğu ile Almanya, hiç kuşkusuz Avrupa’nın en gözde ülkelerinden birisidir. Dünyanın pek çok yerinden turistin akın ettiği sanayi devi Almanya, elbette Türkiye’den de pek çok turisti ağırlamaktadır. Pek çok şekilde seyahat etme imkanı tanıyan Almanya, özellikle davetiye ile gidilmesi kolay olan ülkelerdendir. Almanya Avrupa Birliği’nin yanı sıra Schengen Bölgesi’ne de dahil bir ülkedir. Dolayısıyla Almanya’ya herhangi bir amaçla seyahat edecek vatandaşların vize almaları gerekmektedir. Resmi pasaport sahipleri ise (Hususi, Hizmet ve Diplomatik) 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan konaklamalı seyahatlerinde vizeden muaf tutulurlar.

Tüm vize başvurularınız için uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek ve süreci en iyi şekilde yönetmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir veya Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.