BLOG

Davetiye Veya Sponsor İle İngiltere Vizesi Almak Kolay Mı?

A -A +
Davetiye Veya Sponsor İle İngiltere Vizesi Almak Kolay Mı?

Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biri olan İngiltere, bugün pek çok ziyaretçiyi bünyesinde ağırlayan ülkelerden biridir. Schengen vizesinden ayrı tutulan İngiltere vizesi, nispeten zor alınan bir vize türü olarak görülmektedir. Ancak hem profesyonel bir yardım ile, hem davetiye ile ve hem de bir sponsor eşliğinde İngiltere vizesi almak oldukça kolay bir süreçtir.

İngiltere Vize Davetiyesi

Diğer uzun süreli vize kategorileri ile karıştırılmaması ve doğru evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması gereken bu vize türünde standart evrakların dışında İngiltere’de ziyaret edeceğiniz kişiden alacağınız davetiye mektubunu da başvuru dosyanızda bulundurmanız gerekmektedir. Davet mektubunda, ziyaret edeceğiniz kişinin kişisel bilgiler, iletişim bilgileri, çalışma durumuna dair bilgiler, vatandaşlık durumu belirtilmelidir. Aynı zamanda sizin, yani davet edilen kişinin de kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, seyahat nedeni, seyahat süresi, sponsor bilgileri, konaklama bilgileri ve aile bireyleri hakkında ayrıntılı bilgi gibi detaylar yer almalıdır. Davetiye mektubu; antetli kağıda, imza ve kaşe ile hazırlanmış olmalıdır.

Çalışmayan Kişiler İçin Sponsorluk Süreci

Çalışmayan kişilerin  vize başvurularında bir sponsor göstermeleri gerekir. Bunun temel nedeni, aktif çalışma hayatında yer almadıkları için düzenli gelire sahip olmayan öğrencilerin, ev hanımlarının vb. kişilerin seyahatlerinde yapacakları masrafların bir sponsor tarafından karşılanacağının taahhüt edilmesidir. Ancak sponsorluk durumunda belli bir yaş aralığını dikkate almak önemlidir. Gençler için kabul edilen makul yaş sınırı 25 olarak düşünülebilir, zira Avrupa normlarına göre 25 yaşın üzerindeki kişilerin maddi anlamda kendi ayakları üzerinde durmaları beklenir. Ancak ev hanımları için böyle bir yaş sınırlama yoktur, eşlerini sponsor gösterebilirler.

Tüm evraklarınızın aslı ile birlikte fotokopisini de ibraz etmeniz gerektiğini belirtmek isteriz. İngiltere vizesi başvurularınız kısa ya da uzun süreli olsun, oldukça detaylı incelemelerden geçmektedir. Dolayısıyla, yanlış veya eksik evrak sunmanız durumunda vizenizin onaylanma ihtimali çok düşüktür ki reddedilmesi size maddi zarara sebep olacaktır. Doğru kategoriden doğru ve eksiksiz evrakla başvuru yaptığınızdan emin olmanızı sağlayacak alanında uzman ve deneyimli kadromuz sayesinde maddi, manevi ve zaman kaybı yaşama riskinizi minimuma düşürmeniz mümkünken bizce risk almayın.

İngiltere vize süreci hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.