BLOG

Dil Eğitiminizi Ertelemeyin: Dil Eğitimi Vizesi

A -A +
Dil Eğitiminizi Ertelemeyin: Dil Eğitimi Vizesi

Yurt dışında dil eğitimi almak önemli ve avantajlı bir süreçtir. Özellikle Schengen ülkelerinden birinde alacağınız bir dil eğitimi size pek çok kapıyı aralayacaktır diyebiliriz. Schengen Anlaşması, Avrupa’da 26 ülkeyi kapsayan bir serbest dolaşım anlaşmasıdır. 1985 yılında Fransa, Almanya, Belçika ve Lüksemburg arasında temelleri atılarak daha sonra Yunanistan, Hollanda, Avusturya, Finlandiya, Fransa, İtalya, Polonya, Macaristan, Portekiz, İspanya, Norveç, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Danimarka gibi ülkelerin katılımı ile genişlemiştir. Tek ve çok girişli olarak alınabilen Schengen vizesini aldığınız üye ülkelerden birine seyahat ettikten sonra diğer üye ülkelere pasaport kontrolüne takılmaksızın rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

Hangi Ülkeler İçin Dil Eğitimi Vizesi Alabilirim?

Avrupa Birliği’nin kurucu ve en büyük ülkelerinden olan, resmi adı ile Almanya Federal Cumhuriyeti, ABD’den sonra dil eğitimi için en çok tercih edilen yerlerin başında gelmektedir. 1871 yılında ulusal birliğini sağlayan Almanya, daha sonra yürüttüğü işçi göçü politikaları ile Türkiye’den çok sayıda vatandaşa kapıları açmıştır. Dolayısıyla uzun yıllardır iki ülke arasında siyasi ve sosyal yakın ilişkiler bulunmaktadır. Almanya, Schengen Bölgesi’ne dahil bir ülkedir ve her ne amaçla olursa olsun 90 günü aşacak konaklamalı ziyaretlerinde tüm pasaport tiplerine vize uygularken, 90 günden kısa süreli ziyaretlerde Umuma mahsus pasaport sahipleri yine her ne amaçla olursa olsun vize almak durumundadır. Schengen Eğitim Vizesi için yapacağınız başvurularda prosedürler nettir ancak onaylanıp onaylanmayacağı her zaman için konsolosluğun takdirindedir.

Dil eğitimi alabileceğiniz bir diğer ülke olan Kanada bugün pek çok prestijli dil okuluna ev sahipliği yapması ile bilinmektedir. Kanada eğitim vizesi başvurularında dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri niyet mektubunuz olacaktır. Niyet mektubu; neden Kanada’da eğitim almak istediğiniz, Kanada’da eğitiminizin size yapacağını düşündüğünüz katkılar, tercih ettiğiniz okul ve genel motivasyonunuz gibi noktaları net ve düzgün bir dille açıklamanız, başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından kritiktir. Ayrıca, Kanada’da eğitim alacağınız okuldan gelen kabul mektubu ve gerekli ücreti yatırdığınızı gösteren fatura başvurunuzda bulunmalıdır. On sekiz yaşın altındaki öğrencilerin başvurularında, ailenin onayının bulunduğunu gösteren noter onaylı bir muvafakatname de başvuru dosyasına eklenmelidir.

Eğitim vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.