BLOG

Dil Okulu Ve Üniversite İçin Gerekli Olan Eğitim Vizesi Nereden Alınır?

A -A +
Dil Okulu Ve Üniversite İçin Gerekli Olan Eğitim Vizesi Nereden Alınır?

Eğitim vizesi, yurt dışına herhangi bir eğitim amacı ile ilgili ülkeye gitmeniz için almanız gereken vize türüdür. Özellikle dil okulu ve üniversite eğitimi için alınan bu vize türü turistik vizelerden farklı bir prosedüre sahiptir. İstenilen belgeler son derece titiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Eksik ve hatalı evrak teslimi, vizenizin reddine sebep olabilmekte ve hayallerinizi yaşamanıza da engel olabilmektedir. Ayrıca vize reddi maddi ve manevi kayıplar da yaşatmaktadır. Bunun için yapılması gereken en doğru hamle, eğitim vizenizi yetkili bir kuruluş aracılığı ile almaktır. Bir çok ülkeye eğitim vizesi ile gidebilirsiniz.

Almanya Eğitim Vizesi

Hayal ettiğiniz gibi Almanya’da istediğiniz okula kabul edildiniz. Hem akademik hem de gelecekteki profesyonel yaşamınız açısından çok önemli olan bu başarınız için öncelikle sizi tebrik etmek isteriz. Veya Almanya’da bir dil kursuna giderek Almancayı yerinde öğrenip geliştirmek istiyorsunuz. Ya da kayıtlı bulunduğunuz üniversitenin taraf olduğu bir değişim programıyla (örn. Erasmus+) bir Alman üniversitesinde birkaç ay geçirerek araştırmalarınızı derinleştirmeyi planlıyorsunuz. Saydığımız tüm bu nedenlerle Almanya’ya gidebilmek için uzun süreli eğitim vizesi denen bir vize türüne başvurmanız gerekecektir. Eğitim vizesi başvurusu epey ayrıntılı bir süreç olup dikkat etmeniz gereken bir çok nokta bulunmaktadır.

Amerika Eğitim Vizesi

Dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı fırsatlar ülkesi Amerika Birleşik Devletleri, yurt dışında eğitim almak için harika bir tercih olup pek çok kişinin hayallerini süslemektedir. Hayallerinizin peşinden giderek eğitim hayatınızın bir sonraki basamağını Amerika’da tamamlamak istiyorsanız veya uzun süreli herhangi bir sertifika programına ya da dil kursuna katılarak kendinizi geliştirmeyi planlıyorsanız, Amerika eğitim vizesi almanız gerekecektir. ABD eğitim vizesi başvurunuzda önce hangi kategoriye başvurmanız gerektiğini belirlemelisiniz. Alacağınız eğitime göre F1 veya M1 öğrenci vizesi olabilir.

İngiltere Eğitim Vizesi

İngiltere eğitim vizesi başvurunuzda dikkat etmeniz gereken ilk konu, başvuru yapacağınız eğitim kategorisine karar vermek olacaktır. Uzun süreli eğitim için TIER 4 vizesi almanız gerekecektir. Bu vize türü size belirli bir ölçüde çalışma hakkı da tanıyacaktır. Üniversite eğitimi almak, dil kursuna gitmek isteyip 6 aydan uzun süre kalacaklar bu vize türüne başvurabilir. İkinci önemli konu, Bloke Hesap ayrıntısıdır. İngiltere konsolosluğu, ülkede kalacağınız süre boyunca temel masraflarınızı karşılayabilecek bir meblağı (İngiltere tarafından belirlenmektedir) hesabınızda görmek isteyecektir. Bu meblağın başvurudan en az bir ay önce yatırılması gerekmektedir.

Görüldüğü üzere ülkelerin eğitim vizesi prosedürleri değişkenlik göstermektedir. Bu gibi ayrıntıları öğrenmek ve uygun bir şekilde başvuru yapmak için uzman vize danışmanları eşliğinde başvuruda bulunmanız son derece önemlidir. Vize danışmanlarımız ile görüşmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.