BLOG

Dil Okulu Vizesi Süreci Hakkında Merak Edilenler

A -A +
Dil Okulu Vizesi Süreci Hakkında Merak Edilenler

Günümüzün hızla değişen dünyasında dil öğrenmek artık bir lüks olmaktan ziyade gereklilik haline gelmiştir. Dünya ekonomisinin bu derece güçlenmesi, ülkeler arası ilişkileri de güçlendirmiştir. Dolayısıyla iş hayatında ya da herhangi bir alanda yabancı bir dil öğrenmiş olmanın avantajı saymakla bitmeyecek kadardır. Yabancı bir dili, en iyi ve en hızlı şekilde yabancı bir ülkede öğrenmeniz daha sağlıklı bir durumdur. Dolayısıyla eğer bir ülkeye dil eğitimi için gidecekseniz, dil okulu vizesi almanız gerekmektedir. Dil okulu vizesi süreci hakkında merak edilenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Yurtdışında Dil Eğitimi Neden Önemlidir?

Artık ikinci ve hatta üçüncü dilin çok önemli olduğu günümüzde, dil eğitimini yurtdışında almanın bir çok önemli nedeni vardır. Bunlardan ilki gideceğiniz ülkenin anadilinin, öğrenmek istediğiniz dile ev sahipliği yapıyor olması durumudur. Bu sayede hızlı bir şekilde yabancı dilinizi geliştirebilir ve daha sağlıklı bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Türkiye'de alacağınız bir yabancı dil eğitimi, sadece ders saatleri arasında sizi canlı tutacaktır. Ders çıkışında ya da diğer zaman dilimlerinde yine kendi diliniz ile iletişim kuracağınız için, yabancı dilinizi geliştirmeniz oldukça zor ve yavaş olacaktır. Oysa zaten halihazırda yabancı dil ile iletişim kurulan bir ülkede, bu süreç çok daha hızlı olacaktır.

Dil Eğitimi Vizesi Süreci Nasıl İşler?

Diyelim ki İrlanda'ya dil eğitimine gidiyorsunuz. İrlanda’da 90 günden uzun süreli dil eğitimi almak için İrlanda D Tipi Schengen vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Dil eğitimi vizeleri D Tipi vize türüne girmektedir. Evraklarınızı eksiksiz ve düzgün bir şekilde ilgili konsolosluğa iletmeniz gerekmektedir. Evraklarınız içinde yazacağınız dilekçe de olmalıdır. Dilekçenizin yanında bir adet motivasyon mektubu da yazmanız gerekmektedir. Burada bir dip not düşmek gerekirse, dilekçe ve motivasyon mektubu birbiri ile karıştırılmamalıdır. Motivasyon mektubunuz konsolosluğun en çok dikkat edeceği evraklardan biri olduğu için titiz ve düzgün yazılmalıdır.

Eğitim vizesi için gerekli evraklar arasında, 10 yıldan eski olmaması şart koşulan pasaportunuz, biometrik fotoğrafınız, uçak ve konaklama rezervasyonlarınız, seyahat sağlık sigortanız ve okul kayıt belgeniz yer almaktadır. Bunun dışında eğitiminiz ve maddi durumunuzla ilgili başka evraklar da talep edilmektedir. Vize süreçleri gidilen ülkenin prosedürlerine göre farklılıklar gösterebilmektedir.

Son derece önemli olan D Tipi Schengen vize başvurusu için tüm konsolosluklar profesyonel bir yardımın önemini vurgular. İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek eğitim vizenizi en sağlıklı şekilde alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.