BLOG

Dubai Turistik Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

A -A +
Dubai Turistik Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Arap Yarımadası’nın güneydoğusunda, Suudi Arabistan ve Umman’a komşu olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde yer alan Dubai, BAE’nin yedi emirliğinden biri ve en büyüğüdür. Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi olsa da Dubai ülkenin sanayi, siyasi ve kültürel merkezidir. Nüfusu yaklaşık 10 milyondur.

Dubai, özellikle son yıllarda gelişen lüks turizm olanaklarıyla sadece Orta Doğu’dan değil, tüm dünyadan çok sayıda turist çeken bir destinasyon haline gelmiştir. Bunda ultra lüks otellerinin ve turizme yapılan devasa yatırımların büyük rolü vardır. Burj Al-Arab, Palmiye Adaları, Dubai Marina gibi harikalar bunlardan sadece birkaçıdır. 

Her yıl pek çok Türk vatandaşı, bu güzellikleri bizzat yaşamak ve tatilini Dubai’de geçirmek amacıyla Dubai’ye seyahat etmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye’ye vize uygulayan ülkeler arasında bulunduğundan dolayı, Dubai’ye turistik amaçla seyahat edecek Türk vatandaşları, seyahat tiplerine göre iki farklı tipte vize uygulamasına tabi olurlar. Bu prosedürlere göre kısa veya uzun süreli, tek veya çok girişli vize başvurusunda bulunulmalıdır.

Kısa süreli Dubai turistik vizesi, tek girişli ve çok girişli olmak üzere iki farklı tipte seyahat imkânı sunmaktadır. Kısa süreli vize sahipleri Dubai’de bir ay konaklayabilirler. Buna karşın Birleşik Arap Emirlikleri, tek girişli veya çok girişli fark etmeksizin kısa süreli turistik vize sahiplerinin seyahatini 28 günde tamamlamasını talep etmektedir. Bu süre aşıldığı takdirde vize sahibine 3.000 ABD Doları tutarında cezai yaptırım uygulanır.

Uzun süreli Dubai turistik vizesi de kısa süreli turistik vize gibi tek girişli ve çok girişli olmak üzere ikiye ayrılır. Uzun süreli vize alan Türk vatandaşları Dubai’de 90 gün konaklama hakkına sahip olurlar. Cezai yaptırımlara maruz kalmamak için bu sürelere dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Dubai turistik vize başvurusu yapmak isteyen bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize başvurusu yapmadan önce pasaport sürelerinin seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliğinin olduğunu kontrol etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde turistik ve diğer vize başvurularında sorun yaşayabilirler.

Dubai turistik vize başvurusu yapan vatandaşların başvuru değerlendirme işlemleri genellikle başvuru tarihinden itibaren 3-4 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Ancak vize başvurusunun Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye resmî tatil günlerine denk gelmesi başvuru süreciyle ilgili aksaklıklara neden olabilir. Bu nedenle başvuru işlemlerinizi makul bir süre önceden başlatmanızı öneririz. Bu konuda tecrübeli vize danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Dubai turistik vize başvurunuzu tam yetkili profesyonel vize danışmanlık firmamız aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize profesyonel vize danışmanlarımız, Dubai turistik vize başvurusu için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizinle paylaşacak, evraklarınızın ve işlemlerinizin takibini sağlayarak vizenizin olumlu sonuçlanması için gereken tüm çabayı göstereceklerdir. Vize işlemlerinizi zaman kaybetmeden başlatmak için Ankara ve İzmir ofislerimizle görüşebilir, dilerseniz danışmanlarımızdan randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. Başvurularınızda sorun yaşamamak için Re-Vize’yi tercih edin. 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.