BLOG

Dubai Vize Başvurusunda Dikkat Etmeniz Gerekenler

A -A +
Dubai Vize Başvurusunda Dikkat Etmeniz Gerekenler

Arap Yarımadası’nda bulunan Birleşik Arap Emirlikleri’nden biri olan Dubai, 1969 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Tarihi çok eskiye dayanmadığı için tarihsel bir zenginliğe sahip olmayan Dubai, modern yapı konusunda dünya çapında örnek teşkil eden zengin bir bölgedir. 

20. yüzyılda ticari faaliyetleri gelişip hızlanarak önem kazanan, petrol kaynaklarının keşfedilmesiyle hızla zenginleşen ülke turizm, ticaret ve alışveriş kenti haline gelmiştir. Dubai Emirliği altın rezervi açısından da oldukça zengin olup bu zenginliği sonuna kadar yaşayan bir ülkedir. Altın kaplamayı arabalardan otomatlara, bina dekorasyonundan masa dekorasyonlarına hatta yemeklerinde bile kullanmaktadırlar. 

Burj Khalifa ve Burj Al Arab gibi görkemli gökdelenleri, Dubai Mall gibi alışveriş merkezleri, El Fahidi Hisarı, Madinat Jumeriah (Cumeyra Şehri) Dubai ziyaretlerinde en çok rağbet gören yerlerdendir. Ancak Dubai tatil turizmi ile özellikle ön planda olan bir ülke olup, Palmiye Adaları dünyaca ünlüdür. Dünyanın etrafına 3 metrelik duvar örecek kadar kum ve kaya kullanılarak yapılmış olan Palmiye Adaları, üç ayrı adadan oluşmaktadır. Palmiye adalarının haricinde plajlarının temizliğiyle meşhur Jumeriah da sık ziyaret edilen destinasyonlar arasındadır.

Birleşik Arap Emirlikleri, bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlara vize uygulamaktadır. Dubai’ye ziyaret amacınız ne olursa olsun uygun kategoride vize almanız gerekmektedir. Başvurunuzun seyahatinizden en az bir ay önce tamamlanması gerekmektedir. Sık sık değişen vize prosedürlerinde profesyonel yardım almanızın konsolosluklar tarafından tavsiye edilmesi de sürecin karmaşıklığı ile ilgili bir fikir oluşturmuştur diye tahmin ediyoruz. 

Dubai vizesinde dikkat etmeniz gereken en önemli unsur evrakların doğru ve eksiksiz olarak istenilen şekilde dosyalanmasıdır. Pasaportunuzun seyahatinizin biteceği tarihten sonra 6 ay daha geçerli olması dikkat etmeniz gereken bir başka unsurdur.  Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahipleri Dubai’de 90 güne kadar vizesiz konaklayabilmektedirler. Bordo pasaport sahiplerinin ise amaçlarına uygun olan kategoriden vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Turistik Vize başvurusunda bulunacak olan vatandaşlar tek girişli veya çok girişli olarak iki ayrı seçenekle karşılaşırlar. 30 güne kadar konaklama izni veren bu vize türünden hangisini seçerseniz seçin Birleşik Arap Emirlikleri sizden seyahatinizin 28 günü aşmamasını talep etmektedir. Dubai’de geçirdiğiniz toplam sürenin 28 günü aşması halinde 3.000 USD gibi büyük bir para cezasına çarptırılabilirsiniz. 

28 günü aşacak seyahatleriniz için Uzun Süreli Turistik Vize’ye, eğitim için yapacağınız seyahatte Öğrenci Vizesine, iş amacıyla olanlar için Ticari Vize’ye başvurmanız gerekmektedir. Karmaşık olabilen Dubai vize başvuru sürecini sizin adınıza yürütecek Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı, sorunsuz Dubai vizesi almanıza aracılık edebilir, doğru başvuru takibi gerçekleştirerek evrakları eksiksiz hazırlamanıza yardım eder ve vize reddi nedeniyle maddi ve manevi kayıp yaşamamanızı sağlar. İşinde deneyimli ve profesyonel olan danışmanlar ile çalışmak için bizimle iletişime geçin. Bize Ankara ve İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.