BLOG

Dünya'nın En Çok Konuşulan 6.Dili: Portekizce

A -A +
Dünya'nın En Çok Konuşulan 6.Dili: Portekizce

Dünyanın en çok konuşulan 6. dili Portekizce'ye ev sahipliği yapan Portekiz, İspanya ile birlikte İber Yarımadası üzerinde alır. Schengen Anlaşması’na taraf ülkelerden biri olan Portekiz, ülkemiz vatandaşlarına da vize uygulamaktadır. Dolayısıyla herhangi bir sebepten bu ülkeye gitmek isterseniz, vize prosedürlerine tabi tutulacaksınız demektir.

Dünyada en çok ziyaret edilen 16. ülke olan Portekiz sıcak insanları, sıcak doğası, kendine özgü tarzı ve yaşayış şekli olan keyifli bir ülkedir. Resmi dili Portekizce'dir ve dünyada en çok konuşulan diller arasında yer alır. Pek çok öğrencinin yurtdışı eğitimi almak için tercih ettiği yerlerden biri olan bu güzel ülkeye özel pasaport sahipleri, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz seyahat edebilirler.

Kulağa Hoş Gelen Akıcı Bir Dil: Portekizce

En çok konuşulan diller arasında yer almasının yanı sıra, bu dilin kulağa hoş gelen bir tarafı da var. Pek çok kişi özel sebeplerden dolayı bu dili öğrenmek ister. Dili öğrenmenin pek çok avantajı vardır. Örneğin eğer Portekizce'yi öğrenirseniz harika bir şehir olan Lizbon’da okuma ve yaşama ayrıcalığına erişebilirsiniz. Ayrıca kariyer anlamında rakiplerinizden bir adım öne çıkmanız da en büyük avantajlar arasında yer almaktadır. Kolay öğrenilen bir dil olduğu için çabucak adapte olabilirsiniz.

Portekiz Vizesi ve Detayları

Diyelim ki herhangi bir sebepten dolayı bu ülkeyi ziyaret etmek istiyorsunuz. Öncelikle ziyaret amacınıza göre bir vize türü seçmelisiniz. Çalışan vizesi, öğrenci vizesi, ticari vize, emekli vizesi ve işveren vizesi ile ülkeye giriş yapmanız mümkündür. Portekiz vize başvurunuzda hazırlamanız gereken evraklar da çalışma durumunuza ve seyahat tipinize göre değişecektir. Ayrıca istenilen evrakların tam ve eksiksiz bir şekilde ilgili konsolosluğa sunulması gerekmektedir. Eğer bunu yapmazsanız, vize reddi yemeniz oldukça yüksektir. Ayrıca girilen mülakatlarda kendinizi iyi ve açık bir şekilde ifade etmeniz gerekmektedir.

Eğer Portekiz vizesine İstanbul’dan başvuru yapacaksanız, başvurunuz Macaristan Konsolosluğu aracılığıyla kabul edileceğinden dolayı, ilgili evrakların Macaristan Konsolosluğu tarafından talep edilen dillere çevrilmesi gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Bu detayı kaçırmamak sizin için oldukça önemli bir durumdur.

Her şeyden önemlisi, bugün artık konsolosluklar dahi tüm vize alım süreçlerinde profesyonel bir yardımın gerekliliğini vurgular. Karmaşık ve sıkıcı vize prosedürlerinden sizi alı koyacak bir profesyonel yardım için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.